Foci

Doll: „Nem én vagyok a sztár, hanem a csapat”

Thomas Doll (Array)
Thomas Doll (Array)

Így értékeltek az edzők az OTP Bank Liga hatodik fordulójának szombati meccsei után.

A Ferencváros rendkívül magabiztosan, 3-0-ra nyert a Debrecen otthonában, így mind a hat bajnokiját megnyerte az idei szezonban.

Thomas Doll: „Mindig sokat várunk el a csapattól, és a játékosok is többet várnak el maguktól, de ma nagyon boldogok vagyunk, hogy három pontot tudtunk elvinni innét. Ma azért tudtunk nyerni, mert a megfelelő pillanatokban tudtunk gólt szerezni. Voltak olyan időszakok, amikor a Debrecen nagyon jól oldotta meg a feladatát, ezeket az időszakokat át kellett vészelnünk. A 3-0 fölényes győzelemnek hangzik, de 1-0-t követően a második félidőben a Debrecen nagy nyomás alá helyezett minket, akkor sikerült újra gólt lőnünk. Amikor a szurkolók skandálják a nevemet, természetesen úgy fogom fel, hogy a csapatot buzdítják, és a csapatnak ez egy elismerés, nem én vagyok a sztár, hanem a csapat, a játékosok, akiknek kilencven percen keresztül teljesíteniük kell a pályán.” (M4 Sport)

Kondás ElemérA második félidőben, 1-0-s hátránynál mentünk előre, és próbáltunk gólt szerezni, volt is helyzetünk. Ezt nem tudtuk értékesíteni, ellenfelünk viszont eljött belőle, és ki tudta használni a helyzetét, egy felívelt labdából gólt szereztek. Azért mentünk előre, mert hátrányban voltunk, és veszélyeztettük is az ellenfél kapuját, nyomás alatt tartottuk őket, főleg a második félidőben. Nem tudtunk betalálni, ők pedig eljöttek és be is találtak. Tény, hogy összességben nem tudtuk olyan nyomás alatt tartani az ellenfelüket, amennyire szerettük volna. Az ellenfelünk ma jól játszott, de az első félidőben és a második félidő elején is tudtunk nyomást gyakorolni rájuk, de ezeket a helyzeteket nem tudtuk értékesíteni. Ők pedig, amit kialakítottak helyzetet, annak a nagy részét be is lőtték.” (M4 Sport)

Fotó: MTI

Az Újpest gól nélküli döntetlenre végzett a Haladás ellen, de bármelyik csapat megnyerhette volna az összecsapást.

Nebojsa Vignjevic: „Ugyanaz a problémánk, mint eddig, nem lövünk elég gólt. Igaz, a Haladás nagyon jól játszott ezúttal. Nem vagyok elégedett az egy ponttal, nem nagyon adott lehetőséget az ellenfelünk a mozgásra, kevés terünk volt, és azt sem megfelelően használtuk ki. Volt 1-2 szituáció, 1-2 lehetőség, de azoknál nem voltunk sikeresek. Sokkal több helyzetet kellett volna kialakítani, ez ma 0-0-ra volt elég egy kemény meccsen. Diagne átesett a bemutatkozáson: keveset tudtunk arról, mit várhatunk tőle, hiszen egy hete van nálunk, egy kisebb sérülése is volt, így nem lehetett még tökéletes állapotban. Szükség van egy kis időre, reméljük, könnyen be tud majd illeszkedni.” (M4 Sport)

Mészöly Géza: „Az első félidőben felemésztett sok mindent a védekezés, nem értünk oda az Újpest kapuja elé annyit, amennyit szerettünk volna. A második félidő az szinte hibátlan volt, egyedül a gól hiányzott. Pedig erre is megvoltak a lehetőségeink, rögtön a játékrész elején, aztán a végén főleg. Ilyen szempontból sajnálom a meccs alakulását, de ne legyünk telhetetlenek, sokat tettek ezért az eredményért a srácok. Azért a győzelem jó lett volna ennyi helyzetből, igaz, az Újpestnek is volt egy nagy kapufája. Most nem sikerült nyerni, remélem, tudunk még győzni idegenben idén. Nem a döntetlenért jöttünk, mert az önbizalmunk megvan, most a második félidőben mutattuk meg a bennünk lévő tartást. Nem vagyunk szomorúak, de szerettük volna megmutatni, miért szereztünk eddig ennyi pontot.” (M4 Sport)

A Puskás Akadémia egy hajrában szerzett góllal győzött a Vasas ellen.

Robert Jarni: „Egy jó csapat ellen 90 percig koncentráltunk, legutóbb ez nem sikerült. Most kevesebb helyzetünk volt, mint a Békéscsaba ellen, de sokkal összeszedettebbek voltunk, az utolsó percig. Sok akció volt mindkét oldalon, érzésem szerint nekünk volt sokkal több lehetőségünk kontrából. Nagyon jó munkát végeztek a játékosok.” (vasasfc.hu)

Simon Antal: „Kontrára játszott az ellenfél, mi többet tettünk a győzelemért. Az első félidőben Remili többször zavart okozott a Puskás Akadémia védelmének jobb oldalán, Vidának is volt egy helyzete, ezekből kellett volna megszereznünk a vezetést. A végén aztán egy szerencsés góllal nyert az ellenfél. Nem kell szégyenkeznünk a mai teljesítményünk miatt, jól játszottunk, sajnos pontot nem szereztünk.” (vasasfc.hu)

Fotó: MTI

A Budapest Honvéd nagyarányú, gólzáporos győzelmet aratott a Békéscsaba otthonában.

Marco Rossi: „Taktikailag a szezonban most játszottunk a legjobban. Gyors labdakihozatalokkal próbáltunk meg támadásba lendülni, melynek köszönhetően meg is szereztük a vezetést. Bár az ellenfél egyenlíteni tudott, hamar válaszoltunk. Korábban is eldönthettük volna már a mérkőzést, de több nagy helyzetet is elpuskáztunk. Gratulálok a játékosoknak a győzelemhez, remek munka volt! (honvedfc.hu)

A Diósgyőr Pakson játszott 1-1-et.

Csertői Aurél: „Az első félidőben le kellett volna rendeznünk a mérkőzést, volt annyi lehetőségünk és a DVTK talán nem is veszélyeztetett. A másodikban úgy kezdtünk, ahogy kell, gólt rúgtunk, ami minket zavart meg. De még utána is voltak lehetőségeink. Nagyon érdekes ez a magyar NB I, nem tudunk mást csinálni, jövő héttől duplán fogunk dolgozni, hogy az ilyen mérkőzéseket behúzzuk.” (dvtk.eu)

Bekő Balázs: „A legfontosabb az volt, hogy mindent megtettünk a pontszerzésért. Nem a játékunkra gondolok, ezen a talajon sokat nem lehetett futballozni, éppen ezért mindkét csapatnak gratulálok az önfeláldozó játékhoz. Nagyon nagy harc volt, kemény párharcokkal, ember-ember elleni küzdelemmel. Az volt a célunk, hogy megfordítsuk a tendenciát, ami eddig ránk jellemző volt. Az öltözőben azt mondtam, ha így küzdenek, akkor megfordul, mert a futball megajándékozza, aki tesz érte. Megvolt az ellenfélnek is a meccslabdája, azonban ilyenkor sikerül hárítani a fejest, de nekünk volt a meccslabdánk, ha picit mélyebb a passz, akkor Barczi százszázalékos helyzetben áll Molnárral szemben, de így is el lehetett volna pörgetni a labdát a kapus mellett. Nem vagyok elégedetlen, mert azt láttam, amit kértem, megalkuvás nélkül játszott a csapat. Az előző mérkőzésekhez képest harcosabban játszottunk, mindenki százszázalékosan odatette magát a fizikális küzdelemben, korábban csak fociztunk. Rengeteg sérültünk van, akik közül többen már visszatérhetnek a jövő héten, örülök, hogy így néztünk ki ma.” (dvtk.eu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik