Foci

Kiütéses Honvéd siker, megint nem nyert a Diósgyőr

budapest honvéd (Array)
budapest honvéd (Array)

Békéscsabán gálázott a kispesti csapat, továbbra is gödörben a DVTK.

Az elején a Honvéd volt az aktívabb, a kispestiek jóval többet birtokolták a labdát, ugyanakkor ez helyzetekben nem mutatkozott meg. A vendégek végül egy szöglet után Kamber révén szereztek vezetést, a hazaiak kapura veszélytelenek voltak.

Nem sokkal a fordulást követően egy szép kontra végén egyenlített a Békéscsaba, de nem örülhetett sokáig, ugyanis egy újabb szöglet után másodszor is gólt szerzett a Honvéd. Ezt követően a Békéscsaba kezdett támadni, míg a kispestiek kontrákra rendezkedtek be. Negyedórával a vége előtt a második vendég találatot szerző Youla nagy helyzetben hibázott. Marco Rossi együttese Baráth góljával bebiztosította a győzelmet, sőt, a ráadásban Kamber másodszor is betalált.

A kispestiek 21 év után nyertek a Békéscsaba otthonában az élvonalban.

Eredmény – OTP Bank Liga, 6. forduló

Békéscsabai Előre 1912 SE-Budapest Honvéd 1-4 (0-1)
Gólszerzők: Calvente (54.), illetve Kamber (31., 91.), Youla (58.), Baráth (83.)

Kiegyenlített játékot, ám kevés izgalmat hozott az első félidő. A leginkább említésre méltó eset Koman Vladimir sérülése volt: a DVTK válogatott középpályását az első negyedóra után nem sokkal hordágyon kellett levinni a pályáról.

A fordulás után gyors gólváltás következett, előbb a hazaiak találtak be, négy perccel később azonban tizenegyeshez jutott a diósgyőri együttes, s ki is egyenlített. A folytatásban eleredt az eső, s bár a Paks valamivel veszélyesebben futballozott, az állás a lefújásig már nem változott.

Eredmény – OTP Bank Liga, 6. forduló

Paksi FC-Diósgyőri VTK 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Hahn (47.), illetve Nikházi (51., 11-esből)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik