Foci

Magyar kisfiút igazolt a Barcelona

Lukács Leon (Array)
Lukács Leon (Array)

Meseszerű történet jön. Lukács Leont, a több, mint százszoros jégkorong válogatott Szeles Dezső tíz éves unokáját kiválasztotta a katalán sztáregylet gyerekcsapata, az FCBEscola. Költözik a család.

Lukács Leon a Vasas után a Mészöly Focisuliban, Újvári Gábor keze alatt pallérozódott eddig, és ahogy edzője mesélte az lett neki gyanús, hogy a srác, aki ugyan még sosem hagyott ki edzést, rövid időn belül egymás után kétszer is kimaradt.

Leon, itt éppen a Mészöly Focisulival szerződésben lévő MTK mezében
ŰForrás: utanpotlassport.hu

“Beneveztük Leont a Barcelona nyílt felvételijére, megvettük a repülőjegyet, és mentünk az ismeretlenbe. Odaértünk a rengeteg szülő és gyerek közé. Leon nem tudott se spanyolul, se katalánul, amit próbáltunk az edző tudomására hozni. Kevés sikerrel. Nagyon aggódtam. De nem volt gond: hasonló gyakorlatokat végeztek, mint otthon. Leon könnyen felismerte őket. A felvételi után szó nélkül küldtek haza. Két hét múlva jött a levél, hogy mehetünk a második körre. Akkor már rutinosak voltak: nem Neymar-, hanem Puskás-mezben jelent meg Leon, melynek a hátuljára ráírták a nevét és azt is, hogy Hungarian, azaz magyar. A válogató hasonlóan telt, mint az első. Hazajöttünk, és három hete kaptuk a levelet: Leont felvették a Barça korosztályos csapatába. Megláttam, és zokogva rohantam a gyerekhez. Aztán együtt sírtunk. Álomszerű az egész, még ha anyaként én mindig tudtam, hogy képes rá” – mesélt a tíz éves gyermekét ért az örömhírről az édesanya, Szeles Szandra, az utanpotlassport.hu-nak.

A barcelonai válogató
Forrás: utanpotlassport.hu

Ahogy kiderült, hogy Leon a La Masia akadémia előszobájának számító FCBEscola játékosa lehet, tájékoztatták Újvári edzőt a kimaradások addig titkolt okáról, majd döntött a család: a gyerekkel tartanak. A Barça nem segít semmiben. Nekik kell lakást bérelnük, spanyol iskolába íratni Leont és a nővérét. Nehéz lesz, de bíznak benne, hogy megéri. Mari Zoltán és Tajti Mátyás után ő lesz a harmadik magyar a Barcelona utánpótlásában. 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik