Foci

99 százalék, hogy ő lesz a Real Madrid edzője

rafa benitez (Array)
rafa benitez (Array)

Carlo Ancelotti helyét egy spanyol tréner veheti át.

Komoly felháborodást okozott Madridban Florentino Perez döntése: az elnök kirúgta Carlo Ancelottit, aki ugyan nem nyert semmit idén, de kétségtelen, hogy az utóbbi évek legszebb fociját játszotta a csapat.

A hírek szerint viszont már tudni is lehet, ki váltja az olasz mestert a kispadon. Korábban Jürgen Klopp neve merült fel, de most úgy tűnik, Rafa Benitez lesz a befutó, és ezt 99 százalékra veszik. Már csak azért is lehet hinni a pletykáknak, mert Perez azt nyilatkozta, a következő edző jó lenne, ha beszélne spanyolul.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

Benitez érkezéséről egyébként épp Ancelotti menedzsere, Ernesto Bronzetti beszélt. A goal.com listáján is előkelő helyet foglalt el tréner, és most szinte biztosra vehető, hogy hamarosan be is jelentik az érkezését.

Rafa Benitez 1993-ban épp a Real Madrid B csapatánál kezdte az edzősködést, majd több spanyol csapatnál is megfordult, végül a Valenciánál lett elismert szakember. A Turia-partiakkal kétszer nyert bajnokságot, egyszer UEFA Kupát, majd a Liverpool trénereként elhódította az FA Kupát, a Bajnokok Ligája-serleget és az európai Szuperkupát.

Utána viszont nem jöttek úgy az eredmények ahogy várta, az Inter, a Chelsea és most a Napoli edzőjeként sem tudta a korábban mutatott eredményeket szállítani. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik