Foci

Kisebb csoda történt a Győri ETO háza táján

győri eto (Array)
győri eto (Array)

Sikerült megoldani a győri önkormányzat szerint, hogy a város 111 éves labdarúgóklubja, a Győri ETO FC tovább tudjon működni a jövőben, így rendeződött az utánpótláscsapatok helyzete is.

A város keddi közleménye szerint “az utánpótláscsapatok továbbra is a legmagasabb osztályú bajnokságban szerepelhetnek majd kiemelt egyesületként és kiemelten támogatott akadémiaként, míg a legidősebb utánpótláskorú együttes számára az NB III-ban nyílik meg a szereplés lehetősége”.

Drucskó Zoltán, az ETO Futsal Kft. ügyvezetője elmondta, a futsalklub az alacsonyabb osztályú indulási jogokat a 2015/16-os bajnokságtól kezdődően átveszi a március 13-án csődvédelmet kért Győri ETO FC Kft-től. Kiemelte, az általa vezetett sportszervezetnek sikerült rendeznie azt a köztartozást, amely az egyik gátja lehetett volna az ETO megmentésének.

“Az ETO nem szűnik meg, lesz mire jövőt építeni, ami a sajnálatosan kialakult körülmények között szinte csodaként fogható fel. Az NB III-as indulási jog jó alapot jelent arra, hogy a csapat belátható időn belül visszakerülhessen a legmagasabb osztályba, ráadásul nevelőegyesületként, azokra a fiatal győri tehetségekre építve, akik továbbra is a legjobbak között fejlődhetnek a hazai bajnokságokban” – közölte Borkai Zsolt polgármester.

 Fotó: MTI

A Magyar Olimpiai Bizottság elnökeként is dolgozó városvezető köszönetet mondott a magyar szövetségnek, az ETO FC vagyonfelügyelőjének, a futsalklubnak és valamennyi jogásznak, pénzügyi szakembernek és támogatónak, “akik lehetővé tették, hogy szabályosan, közpénz bevonása nélkül” mentsék meg az egyesületet.

A Győr azután került komoly bajba, hogy az egyesületet tulajdonló Quaestor Csoport egyik cége március 9-én öncsődöt jelentett. Az események hatására a csapat főszponzora, az Audi Hungaria Motor Kft. felbontotta a klubbal kötött együttműködési megállapodását. Tarsoly Csabát, a Quaestor tulajdonosát előzetes letartóztatásba helyezték, a nyomozó hatóság megkezdte a vagyonvisszaszerzési eljárást, ennek részeként a győri ETO Parkot és a stadiont is lefoglalta biztosítási intézkedésként.

A Győr, amely 55 év után nem lesz tagja az élvonalnak, jelenleg a kilencedik helyen áll az OTP Bank Ligában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik