Foci

Egy álma vált valóra a Barca új kapusának

Csütörtökön bemutatták Barcelonában az egyesület új kapusát, a német Marc-André ter Stegent.


Fotó: MTI/EPA

„Még nem beszélek túl jól spanyolul, katalánul pedig főleg” – szabadkozott a csütörtöki sajtótájékoztatón a 22 esztendős kapus, aki egyből kijelentette: minél előbb el akarja sajátítatni a nyelvet, hogy ezzel később ne legyen problémája.

„Nagyon fontos lépés volt a pályafutásom szempontjából, hogy Barcelonába igazoltam. Személyes kihívás ez nekem, de úgy érzem, helyt tudok állni. Az FC Barcelona a világ egyik legnagyobb klubja, amelyet az utóbbi évek sikerei miatt még az eddiginél is többen buzdítanak világszerte. Ugyan ebben a szezonban nem nyertek semmit, remélem ez már jövőre változni fog. Egy álmom vált valóra azzal, hogy idekerültem.”

Mindenben jó

„Gyors, agilis, jó a levegőben, egy az egyben is megállja a helyét és remekül irányítja a védelmet. Ugyan van még hova fejlődnie, de a labdával is jól bánik. Ez itt, a Barcánál nagyon fontos, de mint már mondtam, minden más területen nagyon képzett” – idézi a Barcelona honlapja Andoni Zubizarretát, a klub sportigazgatóját.

Marc-André ter Stegen Mönchengladbachban született, ott is nevelkedett és eddigi profi karrierjét is a Borussiánál töltötte – összesen 126 mérkőzésen védte az együttes kapuját. A fiatal hálóőr a német korosztályos válogatottakat is végigjárta, 2012 óta pedig négy alkalommal a Nationalelf hálóját is őrizte.

12 millió eurót fizetett érte a Barcelona és 2019-ig szóló szerződést írt alá.

„Victor Valdés egy igazán remek kapus, aki nagyon sokat tett ezért a csapatért és rengeteg trófeát nyert a Barcával. Ehhez méltó búcsút érdemel” – mondta elődjéről ter Stegen, aki hozzátette: itt az ideje, hogy a saját dolgával törődjön.

„Azt hiszem, hogy Barcelona megfelelő otthon lesz a számomra.”

Videó – Ter Stegent bemutatta a Barcelona:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik