Foci

Gulácsiék parádéztak Amszterdamban

salzburg (salzburg)
salzburg (salzburg)

A Salzburg nagyon sima, 3-0-s győzelmet aratott az Ajax otthonában az Európa Liga legjobb 16 közé jutásért játszott párharc első meccsén. A Swansea-Napoli slágaermeccs gól nélküli döntetlennel ért véget.

A kilenc óra után öt perccel kezdődő mérkőzések bizony tartogattak meglepetéseket. Az egyik legnagyobbja ennek a kategóriának a Porto Frankfurt elleni találkozója volt, ugyanis a portugálok hiába vezettek 2-0-ra is,a németek öt perc leforgása alatt kiegyenlítettek, és nem reménytelen a helyzetük a visszavágó előtt.

Fotó: Europress fotóügynökség

EL: kevés gól az első nyolc meccsen

A Lazionak szintén nem úgy jött össze minden, mint ahogyan azt eltervezték. A római együttes a bolgár Ludogorets ellen kapott ki otthon 1-0-ra, ezzel nagyon megnehezítve saját dolgukat, ami a továbbjutást illet.

Gulácsi Ádám csapata, az osztrák Salzburg egy félidő alatt eldöntötte a továbbjutás sorsát az Ajax otthonában. A vendégek már 3-0-ra vezettek a szünetben, Soriano kétszer villant, egyszer a félpályáról tüzelt a hazai kapuba. Drámai a helyzete a hollandoknak, ugyanis helyzetük sem volt, Gulácsinak nem akadt komolyabb védeni valója.

Két találkozó is gól nélkül maradt, a Swansea-Napoli mellett a Maccabi Tel Aviv-Basel összecsapáson sem született találat a 90 perc alatt.

A további meccsek mindegyike döntetlennel végződött: a Plzen és a Sahtar, valamint a Betis és a Kazan csatája egyaránt 1-1-es, míg a Maribor-Sevilla 2-2-es játékállásnál fejeződött be.

Eredmények – Európa Liga, a 16 közé jutásért, első mérkőzések:

Ajax Amsterdam (holland)-Salzburg (osztrák) 0-3 (0-3)
Real Betis (spanyol)-Rubin Kazany (orosz) 1-1 (1-0)
Swansea City (walesi)-Napoli (olasz) 0-0
Maribor (szlovén)-Sevilla (spanyol) 2-2 (1-0)
Viktoria Plzen (cseh)-Sahtar Donyeck (ukrán) 1-1 (0-0)
Lazio (olasz)-Ludogorec (bolgár) 0-1 (0-1)
Makkabi Tel-Aviv (izraeli)-FC Basel (svájci) 0-0
FC Porto (portugál)-Eintracht Frankfurt (német) 2-2 (1-0)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik