Foci

Győzelemmel felérő döntetlent harcolt ki a Schalke

galatasaray schalke (galatasaray, schalke04, schalke, )
galatasaray schalke (galatasaray, schalke04, schalke, )

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén a Galatasaray nem bírt a Schalkéval: 1-1-re végeztek a felek.

A Galatasaray számára igazán fontos ez a párharc, hiszen a piros-sárgák legutóbb a 2008-2009-es szezonban vehettek részt a Bajnokok Ligájában, viszont a főtáblára akkor sem jutottak fel, ráadásul 2001 óta nem is igazán értek el kimagasló sikert a legrangosabb európai kupasorozatban: abban az idényben a negyeddöntőig meneteltek, ám ott a Real Madrid kiütötte őket.

Most azonban komoly sanszuk volt a törököknek arra, hogy ismét ott legyenek a legjobb nyolc között, hiszen télen megszerezték Didier Drogbát és Wesley Sneijdert is, ráadásul verhető ellenfelet kaptak a Schalke személyében.

A gelsenkircheniek viszont nem adták magukat könnyen, mezőnyfölényben fociztak Isztambulban, ennek ellenére az első félidőben mégis a hazaiak szereztek vezetést: a 12. percben Yilmaz remekül vett át remekül egy labdát, majd miután lerázta magáról a védőket, a kapuba bombázott.

A németek azonban még az első félidőben egyenlíteni tudtak, hiszen a 45. percben egy villámgyors kontra után Jermaine Jones vette be Muslera kapuját.

A szünetet követően mindkét alakulat megpróbált előnybe kerülni, ám ez egyre nehezebb volt, hiszen a pályát szó szerint felszántották a játékosok. A Galata legjobbja, Yilmaz a második félidőben is többször helyzetbe került, de Draxler is elhibázott egy komoly ziccert a másik oldalon, így maradt az 1-1, ami a Schalkénak kedvező.

A visszavágót március 12-én rendezik Gelsenkirchenben.

Az AC Milan-Barcelona mérkőzésről IDE kattintva olvashatsz.

Eredmény – Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés
Galatasaray – Schalke (1-1)
Gólszerzők: Yilmaz (12.) illetve Jones (45.)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik