Foci

Két vállra feküdt a Barca, hatot lőtt a Bayern

celtic-barcelona (celtic glasgow, fc barcelona, )
celtic-barcelona (celtic glasgow, fc barcelona, )

A Bajnokok Ligája csoportkörének 4. fordulójában a Bayern München majdnem beállította saját rekordját, a Barcelona viszont meglepetésre kikapott Skóciában.

Az F jelű négyes bizonyult a forduló előtt a legizgalmasabb csoportnak, hiszen három alakulat, a Valencia, a BATE Boriszov és a Bayern München is hatponttal állt – a Lille eddig háromból háromszor elbukott -, így komoly csata várható a hátralévő meccseken a továbbjutást érő két hely valamielyikéért.

Szerda után a Bayern és a Valencia került lépéselőnybe, ugyanis a spanyolok a rivális BATE ellen ha nem is simán, de begyűjtötték a három pontot Jonas, Soldado és Feghouli góljai révén.

A Bayern viszont még simábban hozta a kötelezőt, ráadásul közeljártak a történelmi bravúrhoz, hiszen a Bajnokok Ligája jelenlegi rendszerében egy 7-0-s siker volt a rekord, és nem mellékesen ezt is a bajorok jegyzik. Most nem rúgtak hetet, megálltak “csak” hatnál, de így is komoly verésbe szaladt bele a Lille, mely mindössze egyszer tudta mattolni Neuert.

Persze ehhez a bravúros eredményhez kellett a németeknek Claudio Pizarro is: a perui labdarúgó a hatból hármat vállalt magára, és mellette Schweinsteiger, Kroos, valamint Robben is gólt ünnepelhetett, így két körrel a zárás előtt a németek és a spanyolok állnak a tabella első két helyén.

A játéknap legnagyobb meglepetése a Barcelona glasgow-i veresége volt, bár a Celtic játékát látva nem váratlan a zöld-fehérek sikere, hiszen már hetek óta remek formában játszanak, és legutóbb, Barcelonában is megérdemeltek volna legalább egypontot.

Most azonban két vállra fektették Messiéket: Victor Wanyama előbb szöglet után fejelt a hálóba, majd Tony Watt is eredményes tudott lenni a hajrában.

Tegyük hozzá, a katalánoknak nem volt szerencséjük a meccsen, hiszen Messi és Sanchez lövésénél Foster bravúrral hárított a második félidőben, amikor pedig már túljártak a hálóőr eszén, akkor a kapufa volt a Celtic segítségére, ám az utolsó utáni percben még is így összejöt a szépítés a vendégeknek Messi révén, így a Barcelona előnye már csak kétpont a Celtic előtt.

A Benfica nem izzadt meg nagyon a Szpartak Moszkva ellen, hiszen a portugálok Cardozo duplájával 2-0-ra nyertek, bár Pareja kiállítása után nem tudták kihasználni az emberelőnyt, és újabb gólt szerezni.

A másik portugál együttes, a Braga ellen dupla pihenőre kényszerült a Manchester United, hiszen a félidő után nem sokkal újra az öltözőben találták magukat a futballisták, mivel elment a világítás az AXA Stadionban, így egy rövid időre félbeszakadt a meccs.

Ám ezt a pihenőt az angolok használták ki jobban, mivel egygólos hátrányban tudtak fordítani, van Persie, Rooney és Hernandez góljainak köszönhetően, így mondhatni a megszokott forgatókönyv játszódott le: sokáig vezetett az ellenfél, a meccs végén mégis nyert a United.

Az angolok sikerükkel magabiztosan vezetik is a H csoportot, mivel a Kolozsvár otthon bukta el a Galatasaray elleni találkozót. A törököknél egyébként Yilmaz mesterhármast ért el, így újra versenyben vannak a továbbjutásért az isztambuliak.

Az Chelsea időn túli győzelméről, és a Juventus kiütéses sikeréről ITT olvashatsz.

Eredmények – Bajnokok Ligája, csoportkör, 4. forduló
E csoport:
Chelsea – Shaktar Donyeck 3-2 (2-1)
Gólszerzők: Torres (7.), Oscar (40.), Moses (94.), illetve Willian (9., 47.)

Juventus – Nordsjaelland 4-0 (3-0)
Gólszerzők: Marchisio (6.), Vidal (23.), Giovinco (37.), Quagliarella (75.)

F csoport:
Valencia – BATE Boriszov 4-2 (2-0)
Gólszerzők: Jonas (26.), Soldado (29.-büntetőből), Feghouli (51., 86.) illetve Renan (53.), Mozolevski (83.)

Bayern München – Lille 6-1 (5-0)
Gólszerzők: Schweinsteiger (5.), Pizarro (18., 28., 33.), Robben (23.), Kroos (66.) illetve Kalou (57.)

G csoport:
Celtic – Barcelona 2-1 (1-0)
Gólszerző: Wanyama (21.), Watt (83.) illetve Messi (90.)

Benfica – Szpartak Moszkva 2-0 (0-0)
Gólszerző:
Cardozo (55., 69.)
Piros lap: Pareja (76.)

H csoport:
Braga – Manchester United 1-3 (0-0)
Gólszerzők:
Alan (49.-büntetőből) illetve van Persie (80.), Rooney (84.-bünetőből), Hernandez (92.)

CFR Cluj – Galatasaray (0-1)
Gólszerző: Sougou (53.), illetve Yilmaz (18., 61., 74.)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik