Foci

A Fradi egy félidőt bír ki erőnléttel. Eddig.

Bőde Dániel (ferencvárosi tc, ftc, fradi, böde dániel, ferencváros, ferencváros, )
Bőde Dániel (ferencvárosi tc, ftc, fradi, böde dániel, ferencváros, ferencváros, )

Vasárnap két egykor szebb napokat látott fővárosi csapat, az Újpest és a Fradi is pályára lépett, mi több, nyertek is. Így látták az edzők!

A Fradi hazai pályán, mintegy 5500 néző előtt fogadta a Diósgyőr csapatát és győzte le 2-0-ra. A nemrég magyar szinten “horror összegért”, egyes információk szerint évi 500.000 eurós fizetésért leigazolt Rudolf Gergely még nem lépett pályára az Üllői úton. Hogy ezért, vagy másért maradt gólképtelen a vendégcsapat, azt nem tudjuk, minden esetre Sisa Tibor Becséri Dániel játékvezetőn – egyesek szerint – joggal kérhetett volna számon még 0-0-as állásnál egy meg nem adott tizenegyest. Nem tette.

Ricardo Moniz (Ferencváros): Megérdemeltük a három pontot. Tudtuk, hogy a zárt védelmet pontrúgásokkal lehet megnyitni, ez sikerült. Nem volt sok helyzet egyik oldalon sem. Amikor idekerültem, eleinte 50 percig bírtuk erővel a meccseket, ezért az elmúlt hat hétben sokat edzettünk, ami szokatlan a bajnokság közben. Hosszú távon ennek meglesz a gyümölcse, de egy-egy meccsen így is érhetnek kudarcok, például ilyen a kupakiesés. Fontos volt, hogy nem kaptunk gólt, nem nagyon volt helyzete az ellenfélnek. Klein és Otten egyforma stílusú védő, ezért játszott most középen Besic, ami be is vált. Korábban volt szégyenkeznivalónk, ezért a szurkolóink miatt is nagyon fontos volt ez a győzelem.”

Sisa Tibor (Diósgyőr): “Kiegyenlített mérkőzést láttam. Amíg 11- 11 ellen játszottunk, nem volt gond. Megpróbáltunk három csatárral játszani, ami most nem jött be. A Ferencváros egy pontrúgásból vezetést szerzett, nekünk viszont nem volt szerencsénk a pontrúgásokkal ezen a mérkőzésen. Sajnos a góllövés nem sikerült. Nagyon várjuk már Rudolf Gergőt, aki beszállt az edzésekbe, de bejelzett a lába, két orvos is megvizsgálta, kisebb izomhúzódással bajlódik, de szerencsére ez nem súlyos. Tudomásul kell venni, hogy komoly elmaradása van, reméljük, minél előbb számíthatunk rá.”

“Miskolc a legjobb” – éneklik a szurkolók.
Íme egy videó a diósgyőri szurkolói kultúráról – gól előtt, alatt, után.

Az Újpest Pécsre látogatott és a Fradihoz hasonlóan sikerült feledtetnie a hétközi kupakudarcot. Bár a hazaiak már az 5. percben megszerezték meg a vezetést egy potyagóllal, a lilák egy percen belül válaszoltak és később fordítani tudtak.(1-3)

Supka Attila (PMFC-Matias): “Figyelmetlenségek miatt kaptuk a gólokat. Tudtuk, hogy Iandoli jól jön a szélen, ennek ellenére nem zártuk le, kaptunk is egy gólt. Miatta át is kellett szervezni a csapatot, mivel nem tudtuk semlegesíteni. A második újpesti találat előtt a két belső védőnk nagyon rosszul mozdult ki, a harmadiknál pedig nem osztottuk el az embereket. Volt két 100 százalékos ziccerünk, ha azokat értékesítjük minimum iksz lehetett volna, sajnos ennyire futotta. Próbáltunk több támadót behozni, hogy gólt tudjunk rúgni, de nem sikerült. (Sport TV)

Jos Daerden (Újpest): “Megérdemelten nyertük meg ezt a mérkőzést. A második félidőben volt egy 15 perces periódus, amikor nem úgy játszottunk, ahogy szerettük volna, de tudtunk változtatni és végül nem forgott veszélyben a győzelmünk. A kupameccs miatt csalódottak vagyunk, de most jól játszottunk, Vermes és Simon kezdőként kiváltképp jó teljesítményt nyújtott. 2-1-nél szerettük volna a harmadik gólt is megszerezni, ez sikerült is, örülök neki.” (Sport TV)

A mérkőzés összefoglalója

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik