Foci

Négymeccses eltiltás lett a Terry-ügy vége

Az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) csütörtökön négy bajnoki mérkőzésre eltiltotta John Terryt, a Bajnokok Ligája-győztes Chelsea csapatkapitányát, mert tavaly októberben rasszista kijelentést tett Anton Ferdinandra, a Queens Park Rangers játékosára.

Az FA emellett 220 ezer font (közel 79 millió forint) megfizetésére is kötelezte a 31 esztendős futballistát, aki hétfőn – az ellene zajló eljárás miatt – lemondta a válogatottságot. A szankciók még nem lépnek érvénybe, a játékosnak ugyanis 14 napig lehetősége van fellebbezni az ítélet ellen.

John Terryt júliusban egy londoni bíróság felmentette a rasszizmus vádja alól, az FA azonban folytatta az ügy kivizsgálását.

A vád szerint a Chelsea hátvédje a tavalyi bajnoki találkozón rasszista kijelentéssel sértette meg Anton Ferdinandot. Terry mindvégig ártatlannak vallotta magát, de az incidens miatt az FA úgy döntött, hogy megfosztja a válogatott csapatkapitányi karszalagjától. Válaszul Fabio Capello szövetségi kapitány februárban lemondott posztjáról.

Terry a második, Premier League-ben szereplő játékos, akit rasszizmus miatt büntetnek meg: a liverpooli Luis Suárez nyolcmérkőzéses eltiltást kapott még az előző szezonban, mert sértegette a Manchester United védőjét, Patrice Evrát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik