Foci

Vereséggel kezdtek a magyar fiatalok Japánban

gol(960x640)(2).jpg (labda, háló, )
gol(960x640)(2).jpg (labda, háló, )

Az U17-es válogatott lejátszotta első mérkőzését Niigatában, amelyen a házigazdák 4-1-re legyőzték a magyarokat.

 

Nagy iramban kezdődött a mérkőzés, bár a japánok diktálták a tempót, az első félidő kiegyenlített játékot hozott. A hazaiak egy átlövésből megszerezték a vezetést, de két perccel később egyenlítettünk: egy szabadrúgás után a kapufáról kipattanó labdát Berecz Zsombor a hálóba fejelte.

A második félidő első felében válogatottunk veszélyesebb volt a házigazdáknál, kialakított néhány nagy helyzetet a japán kapu előtt, ám a befejezések pontatlanok voltak. A hajrára érezhetően elfáradtak játékosaink, amit a házigazdáknak sikerült kihasználniuk: a 80. percben vezetéshez jutottak, majd a 88. és a 94. percben két kontratámadásból szerzett góllal magabiztossá tették az előnyüket, és 4-1-re megnyerték a találkozót.

Válogatottunk vasárnap Mexikó korosztályos csapata ellen folytatja szereplését a tornán.

“Nagy iramú mérkőzést játszottunk, az eredmény ellenére elégedett vagyok a látottakkal, mert a játékosok fegyelmezetten, jól fociztak, végig a maximumot adták – mondta a meccs után Pisont István. – A körülmények nem nekünk kedveztek, hiszen a japánoknál jelenleg versenyidőszak van, mi pedig nyári szünet után egy hosszú utazás és összesen három edzés után léptünk pályára, ennek tudható be, hogy az utolsó tíz percre elfáradtunk, többet hibáztunk, a hazaiak pedig kihasználták ezt, és eldöntötték a mérkőzést. Sok pihenőnk nincs, ezért holnap, Mexikó ellen még nehezebb dolgunk lesz, de bízom benne, hogy a jó teljesítmény ezúttal eredményesebb játékkal is párosul majd”.

Eredmény – U17-es válogatott mérkőzés, Japán

Japán-Magyarország 4-1 (1-1)

Magyar gólszerző: Berecz Zsombor

Magyarország: Hrabina Alex – Baksa Dénes (Mervó Bence, 55.), Asztalos Dávid, Kovács Tamás, Borkai Ádám (Medgyes Zoltán, 46.) – Németh Márió, Berecz Zsombor, Nagy Dominik – Farkas Zoltán, Bobál Gergely (Dékány Péter, 75.), Varga Szabolcs (Popgeorgiev Pantelis, 55.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik