Foci

Győzelemmel hangoltak az angolok és a spanyolok

Roy Hodgson (roy hodgson, )
Roy Hodgson (roy hodgson, )

Szombaton barátságos mérkőzésen Anglia és Spanyolország is nyerni tudott, viszont a hollandok és a németek simán kikaptak.

A meccsdömpinget egy Dánia-Brazília találkozó nyitotta: a Selecao nagyon bekezdett a meccsen, ugyanis Hulk találatai, és Zimling öngólja révén már 3-0-ra is vezettek, de a dánok szépíteni tudtak Bendtner góljával. A labdarúgó Eb-n az északiak a hollandokkal, a németekkel és a portugálokkal szerepelnek majd egy csoportban, de a szombati barátságok meccsek alapján jobb, ha nem vonunk le messzemenő következtetéseket, ugyanis egyik csapat számára sem volt túl kecsegtető a végeredmény.

Hollandia hiába vezetett a bolgárok ellen, a szünet után Popov előbb tizenegyesből egyenlített, majd a 92. percben Micanski találata már a győzelmet jelentette Bulgáriának (1-2). Németország még nagyobb pofonba szaladt bele, ugyanis Svájc meglepetésre leiskolázta őket. Derdiyok mesterhármasig jutott, de rajta kívül Lichsteiner és Mehmedi is betalált, míg a németeknél Hummels, Schurrle és Reus tudott eredményes lenni (5-3).

Akadtak potyák a németek meccsén:

Csak a portugálok tudtak pontot szerezni ebből a négyesből, igaz ezt nem teszik majd ki az ablakba, mivel hazai pályán képtelenek voltak gólt rúgni Macedóniának (0-0).

A világ-, és Európa-bajnok Spanyolország szekere nehezen indult be, ugyanis a 64. percig kellett várni a vezető találatra: akkor Adrian vette be a szerbek kapuját. Majd a 74. percben Cazorla tizenegyese biztosította be a győzelmet a spanyolok számára (2-0). Ugyancsak sikerrel hangolt az Eb-re Anglia. Roy Hodgson irányítása alatt először léptek pályára a háromoroszlánosok, akik Young 9. percben szerzettt góljával győzték le Norvégiát.

Parádés gól Youngtól:

 

Eredmények – barátságos mérkőzések
Dánia – Brazília 1-3 (0-3)
Írország – Bosznia és Hercegovina 1-0 (0-0)
Lengyelország – Szlovákia 1-0 (1-0)
Spanyolország – Szerbia 2-0 (0-0)
Svájc – Németország 5-3 (2-1)
Portugália – Macedónia 0-0
Hollandia – Bulgária 1-2 (1-0)
Törökország – Finnország 2-3 (1-1)
Csehország – Izrael 2-1 (1-1) 
Görögország – Szlovénia 1-1 (1-0)
Norvégia – Anglia 0-1 (0-1)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik