Sport

Kikapott Romániában, de továbbjutott a Dunaújváros

A Dunaújvárosi Kohász KA 27-25-re kikapott a román CSM Roman otthonában a női kézilabda EHF Kupa-selejtező második fordulójának vasárnapi visszavágóján, ennek ellenére magabiztosan jutott tovább.

A magyar csapat megnyugtatónak tűnő, hétgólos előnnyel utazott a románvásári visszavágóra. A meccs elején az újvárosiak megszerezték a vezetést, de később pontatlanná váltak a támadásaik, ezért a hazaiak fordítottak (9-7). György László vezetőedző időkérése után egyenlített csapata, így a továbbjutás szempontjából a szünetben is kedvező helyzetben volt (13-13).

Bár nem játszottak gyors kézilabdát az együttesek, a védekezésre egyre kevesebb figyelmet fordítottak, támadásban pedig továbbra is magas színvonalat hoztak. Egyik fél sem tudott jelentős előnyt kialakítani (20-20). Az újvárosiak 22-21-nél vezettek utoljára, és bár végül két találattal kikaptak, magabiztosan léptek tovább a selejtező harmadik fordulójába, vagyis már csak egy párharcot kell nyerniük a csoportkörbe kerüléshez.

Ami a többi magyar együttest illeti: a Vác már továbbjutott, az Érd a harmadik selejtezőkörben száll be, a Debrecen pedig vasárnap kétgólos hátrányból vég neki a lengyel Metraco Zaglebie Lubin elleni hazai visszavágónak.

Eredmény – Női EHF Kupa, selejtező, 2. forduló, visszavágó

CSM Roman (román)-Dunaújváros Kohász KA 27-25 (13-13)

Továbbjutott: a Dunaújváros 56-51-es összesítéssel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik