Sport

Kézi BL: kikaptak a győri lányok az EHF Kupa-győztestől

A címvédő Győri Audi ETO KC 23-22-re kikapott az EHF Kupa-győztes orosz Rosztov-Don otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában, szombaton.

Az orosz csapat szerzett vezetést, de később hét percig nem talált a hálóba, s a vendégek fordítottak (3-4). Ezután viszont az ETO torpant meg és öt percig nem lőtt gólt, így fej-fej mellett haladtak a csapatok. Félidőben 12-12-s döntetlenre álltak a felek.

Fordulás után magasabb sebességi fokozatra kapcsoltak az oroszok, így először alakult ki háromgólos különbség a csapatok között (18-15). Ambros Martín vezetőedző időkérése után igyekezett felzárkózni csapata, de a Rosztov kapusa, Mayssa Pessoa rendkívül jó napot fogott ki. A hajrában több hibát is elkövetett a Rosztov-Don, ezeket kihasználva a Győr egyenlített (22-22), végül mégsem szerzett pontot, mert az utolsó hat percben csak egyszer volt eredményes.

A magyar csapat legutóbb április 9-én, a francia Metz ellen, a BL negyeddöntőjében veszített tétmérkőzést. Legközelebb ugyancsak a Rosztov-Donnal játszanak majd a Bajnokok Ligájában november 6-án.

Végeredmény – Női kézilabda Bajnokok Ligája, B csoport, 3. forduló

Rosztov-Don (orosz)-Győri Audi ETO KC 23-22 (12-12)

A csoport állása:

1. Győr 4 pont (75-62)
2. Rosztov-Don 4  pont (70-70)
3. Midtjylland (dán) 4 pont (63-70)
4. Brest Bretagne (francia) 0 pont

Ajánlott videó

Olvasói sztorik