Sport

Női EHF Kupa: nagy csatában jutott tovább a Vác

A Vác idegenben lőtt több góljának köszönhetően továbbjutott a női kézilabda EHF Kupa selejtezőjéből, miután a második forduló szombati, hazai visszavágóján hét góllal nyert a német Buxtehuder SV ellen.

Az első félidőben még fényévekre volt a továbbjutás, mivel 12 perc elteltével a vendégek álltak jobban (7-8). A folytatásban a magyar csapat visszavette ugyan a vezetést, de nagyobb különbséget nem tudott kiharcolni, a szünetre 17-14-es állásnál vonultak el a felek.

Fordulás után viszont nagyobb sebességi fokozatra kapcsolt a Vác, de negyedórával a vége előtt még mindig a Buxtehude állt továbbjutásra, mivel a 22-17 nem volt elegendő különbség. A nagyon izgalmas végjátékban a németek feljöttek négygólnyira (25-21), a Vác azonban nagy szívvel, kiváló védekezéssel és eredményes támadójátékkal kicsikarta a hétgólos, továbbjutást érő 29-22-es győzelmet.

Mivel múlt szombaton a magyar együttes szintén hét góllal, 33-26-ra maradt alul a német Bundesligában legutóbb negyedik ellenfelével szemben, idegenben lőtt több góllal a magyar csapat jutott tovább.

Végeredmény – Női EHF Kupa-selejtező, 2. forduló, 2. mérkőzés:

Váci NKS-Buxtehuder SV (német) 29-22 (17-14)
Továbbjutott: 55-55-ös összesítés mellett több idegenben lőtt góllal a Vác

Ajánlott videó

Olvasói sztorik