Sport

Cseh László: Belefáradtam a folyamatos botrányokba

Cseh László (Array)
Cseh László (Array)

Már nem Bienerth Gusztáv a Magyar Úszó Szövetség elnöke, az új vezető személyéről szeptember 24-én várható döntés, de sportberkekben egyre hangosabban suttognak Wladár Sándorról, mint a legesélyesebb jelöltről a posztra.

Vezető nélkül maradt a magyar úszósport
A Magyar Úszó Szövetség közgyűlése megvonta a bizalmat Bienerth Gusztáv elnöktől. A gazdasági szakember megvárta, hogy kivégezzék.

Most Cseh László beszélt az úszósportot övező botrányokról a Borsnak. Cseh elmondta, Bienerth több intézkedése jó hatással volt a sportágra, de szerinte nagyon sok minden nem működött.

Az, hogy hozott egy-két intézkedést, ami a sportág fejlődését szolgálta, nem jelenti, hogy tökéletesen végezte a munkáját a volt elnök

– mondta Cseh, aki hozzátette, nem akar visszafelé nézni, hiszen “nem elegáns egy leváltott elnökről rosszat mondani”.

Az újságírói kérdésre, miszerint indul-e az elnökségi tagságért Cseh kategorikus nemmel felelt.

Belefáradtam a folyamatos botrányokba. Arra szeretnék koncentrálni, hogy továbbra is a világelithez tartozzak. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy nem foglalok állást.

Az interjúban Cseh kitért arra is, hogy jó lenne, ha aktív úszók is helyet kapnának a döntéshozatali szervekben.

Fontos, hogy sokszínű legyen az elnökség és az aktív úszók véleményét is meghallgassák, hiszen ki tudna jobb tanácsot adni, mint aki nap mint nap benne él (…) Katinkára szükség lenne, de nem hiszem, hogy szerepet vállal

– igaz, Gyurta Dániel viszont elindult a sportdiplomácia irányába, így Cseh örülne, ha az olimpiai bajnok lehetőséget kapna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik