Sport

Wladár Sándor indul az úszószövetség elnöki posztjáért

Wladár Sándor egykori olimpiai bajnok elmondása szerint többen kérték, hogy tisztújítás esetén induljon a Magyar Úszószövetség elnöki posztjáért. Volt már ennek előzménye, Gyárfás Tamás távozásakor már szóba került a neve, de akkor nem érezte magát felkészültnek, azonban most elérkezettnek látja az időt.

Nem vagyok önjelölt, sokan megkerestek, támogatnak, körülbelül napi tíz órát beszélek telefonon az úszótársadalom képviselőivel. Soha nem gondoltam volna, hogy egyszer helyzetbe kerülök, hogy egy ilyen nagy múltú, tradicionális szövetség legfőbb irányítói posztjára pályázhatok

– mondta az atv.hu-nak Wladár Sándor.

Bienerth Gusztáv, a MÚSZ jelenlegi elnöke körül forr a levegő, sokan a lemondását követelik, ráadásul könnyebben elfogadnának a szövetség tagjai egy olyan új elnököt, aki a sportágból érkezett. Wladár azt szeretné, hogy „az úszás az úszókról szóljon”. Az úszósikerek érdekében az úszókkal, az edzőkkel, a MÚSZ munkatársaival közösen szeretne dolgozni, amennyiben bizalmat szavaz neki a tagság.

Az atv.hu ezen felül tudni véli, hogy a szeptember 1-ére összehívott közgyűlés kapcsán a tagság számos beadvánnyal, napirend-kiegészítési javaslattal élt, melyeknek jelentős hányada a tisztújítást sürgeti. Wladár mellett Czene Attila és Sárdi Ákos is indul az elnöki posztért a portál információi szerint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik