Sport

Készen áll a magyar csapat az Universiadéra

Az egyetemisták és főiskolások augusztus 19. és 30. között Tajpejben sorra kerülő eseményén az utóbbi negyven év legnagyobb magyar delegációja, 210 fő, közte 141 sportoló vesz részt, írja az MTI.

A Magyar Sport Házában tartott ünnepségen Kiss Ádám, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) elnöke arról beszélt, hogy az Universiade az olimpia után a második legnagyobb multisport esemény a világon. 14 sportágban – asztalitenisz, atlétika, cselgáncs, golf, gyorsasági görkorcsolya, íjászat, kosárlabda, ritmikus gimnasztika, tekvondó, tenisz, torna, úszás, vívás, vízilabda – mérettetnek meg magyarok.

Statisztikák bizonyítják, hogy aki Universiadét nyer, ötven százalék eséllyel olimpiai érmes is lesz. Ugyanakkor vannak, akiknek az Universiade-győzelem a pályájuk csúcsa

– mondta Kiss.

Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár beszédében elmondta, hogy az egykori magyar Universiade-győztesek, -érmesek közül többen lettek neves sportolók, sportvezetők a későbbiekben. Közülük jelen volt többek között Imre Géza, Sákovicsné Dömölky Lídia és Kamuti Jenő is.

Az eskü szövegét a 19 éves Rózsa Dávid, kétszeres magyar bajnok golfozó, a küldöttség újonca és egyik legfiatalabb tagja olvasta fel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik