Sport

Újabb magabiztos győzelmet aratott a női röplabda-válogatott

Ismét 3-0-ra győzőtt a magyar női röplaba-válogatott a World Grand Prix harmadosztályában, így négy mérkőzést követően veretlenül áll.

Az ellenfél Mexikó volt, amely ellen már az első szettben a mieink domináltak, az első technikai idő 8:5-ös magyar vezetésnél következett. A játék előrehaladtával a különbség nőttön nőtt, a végén több, mint tízzel volt jobb a magyar válogatott.

Akárcsak legutóbb, ismét a második szettben szedte össze magát az ellenfél, a játszma kezdetén kevésbé jött ki a lépés a magyaroknak, s mikor a mexikóiak vezettek 6:3-ra Alberto Salomoni időt is kért. A röpke szusszanás jót tett a fehér-zöldben játszó válogatottnak, amely 8:7-re fordított, csakhogy Mexikó sem hagyta magát, így vérfrissítésként 11:9-es hátrányban Szakmáry Gréta helyett Soós Nikolett érkezett. Innentől nem volt megállás, s hiába igyekezett a mexikói tréner rendet tenni játékosai fejében, 25:20-ra a magyaroké lett a játszma.

A harmadik szettben Salomoni tanítványai semmit sem bíztak a véletlenre: szinte esélyt sem adtak az ellenfélnek, 5:1-re is vezettek, majd 8:2-es vezetéskor jött a technikai idő. A mieink végig uralták a szettet, még az is belefért, hogy olyan játékosok is lehetőséghez jussanak, akik korábban nem, vagy alig játszottak – a vége így is sima magyar győzelem lett.

Nagyon örülök az eredménynek, fél lábbal a döntőben érezhetjük magunkat, a következő meccsen, Algéria ellen pedig bebiztosíthatjuk a fináléba jutást. A csapat nagyon jól betartotta a taktikai utasításokat, ezért sem okozott gondot nyerni az egyébként néhány kulcsjátékosát nélkülöző, fiatal átlagéletkorú mexikói csapat ellen. Mivel irányítottuk a meccset, úgy éreztem, itt az ideje azoknak is játszani, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak, ezért is cseréltem többet a harmadik szettben.

– nyilatkozott Alberto Salomoni a mérkőzés után.

Legközelebb szombat ete játszik a magyar csapat, az eddig pont nélkül álló Algéria lesz az ellenfél.

Röplabda World Grand Prix, 2. kör, 1. forduló

Mexikó – Magyarország 0:3 (-14, -20, -13)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik