Sport

Tovább menetel a női röplabda-válogatott a World Grand Prix-n

A magyar női röplabda-válogatott 3:0-ra legyőzte a házigzada Mexikót, így hibátlan mérleggel, az első helyen utazik a második viadalra, Caracasba.

Az első szettben kiélezett csatát hozott a játék, ám Szakmáry Gréta vezérletével elhúztak a magyarok, amit egy jó időkérés utáni feltámadással nem lehetett ledolgozni.

A második szett még szorosabb volt, 6-6 és 13-13 is volt az állás, a mieink ugyan többször is néhány pontos előnyre tettek szert, ám a hazaiak rendre ledolgozták. Végül Alberto Salomoni jó ütemű időkérése után a magyarok hozták 25-22-re a szettet.

Zárásként már egészen magabiztos játékkal, végig vezetve sikerült nyernie a magyar csapatnak.

A meccs előtt azt mondtam a játékosoknak, hogy ne foglalkozzanak a közönséggel, a saját játékukra koncentráljanak, és ez sikerült. A célunk a négyes döntőbe jutás, két meccset ehhez meg kell nyernünk. De győztes mentalitású csapat vagyunk, az a cél, hogy mindhármat megnyerjük

– mondta Alberto Salomoni a hunvolley.hu-nak.

A World Grand Prix harmadik osztályában nyolc csapat küzd egymással. A mexikói mellett a héten kameruni tornán szerepeltek a válogatottak, a jövő héten pedig Venezuela, valamint Trinidad és Tobago lesz a házigazda. Az összesített eredmény alapján – elsőre nem a pontszám, hanem a győzelmek száma rangsorol – a házigazda Ausztrália mellett a három legjobb csapat lehet ott a négyes döntőben. Az ottani nyertes feljut a World Grand Prix 12 csapatos második csoportjába.

A másik csoportot három sikerrel a franciák nyerték, akikkel nem kell megmérkőznie a mieinknek a caracasi viadalon, de az egyaránt két győzelemmel álló Venezuelával és Mexikóval, valamint a nulla pontot szerző Algériával majd igen.

Röplabda World Grand Prix, Mexikó

Mexikó–Magyarország 0:3 (–21, –20, –16)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik