Sport

Beázott a venezuelai csarnok a röplabda Grand Prix-n

A World Grand Prix harmadik osztályában Venezuelában, valamint Trinidad és Tobagóban játszanak mérkőzéseket. A mieink Caracasban mérik össze erejüket Venezuelával, Mexikóval és Algériával. a magyar válogatott rendben meg is érkezett a helyszínre, azonban az első nap döbbenetes fejlemény fogadta a csapatot: beázik a csarnok.

Már az edzések helyszínére is sok panasz érkezett, a szállodák sem éppen az öt csillagos színvonalat verdesik, de ezek szerint a csarnok sem üti meg a világverseny nívóját.

Szerencsére többen vagyunk, így akik éppen nem játszottak, törölgették a pályát. Az időjárás-jelentés szerint szombatig eső várható, úgyhogy arra készülünk, hogy a meccseken is törölgetnek majd két labdamenet között. Igyekszünk nem figyelni rá, mert bár sérülésveszélyes a helyzet, egy-egy meccsen annyira leizzadunk a harmadik szettre, hogy tócsa van körülöttünk eső nélkül is. Nem szabad a körülményekkel foglalkozni, a játék a fontos

– foglalta össze az ezzel kapcsolatos gondolatait Liliom Rita csapatkapitány a Nemzeti Sportnak.

Magyarország válogatottja jelenleg 100%-os teljesítménnyel vezeti az összesített állást, amelyből a legjobb három jut be a négyes döntőbe, melyet Ausztráliában rendeznek majd július 22-én és 23-án.

World Grand Prix, 3. Csoport, összetett állás:

1. Magyarország 9 pont (9:1)
2. Franciaország 9 (9:3)
3. Venezuela 7 (8:3)
4. Mexikó 6 (6:6)
5. Ausztrália 3 (5:6)
6. Kamerun 3 (4:6)
7. Trinidad és Tobago 0 (1:9)
8. Algéria 0 (0:9)

A magyar válogatott programja:

július 14., 22.00: Magyarország–Mexikó
július 15., 22.00: Magyarország–Algéria
július 17., 1.00: Venezuela–Magyarország

Ajánlott videó

Olvasói sztorik