Sport

“Bemegyek a ringbe, elkapom Klicskót és bumm!”

Másfél éve várnak arra a bokszrajongók, hogy legyen egy igazán nagy nehézsúlyú címmeccs. Akkor, 2015 novemberében győzte le Tyson Fury Vlagyimir Klicskót, és bár volt róla szó, hogy lesz visszavágó, addig halogatták, hogy az ukránnak végleg elment tőle a kedve.

A második után került képbe Anthony Joshua, a britek olimpiai bajnok bunyósa, akiről egy korábbi cikkünkben már foglalkoztunk és azt írtuk róla: ő lehet a sportág jövője. A 27 éves Joshua megugrotta az utolsó akadályt, decemberben legyőzte Éric Molinát, a harmadik menetes KO-ja után pedig Klicsko a ringbe lépett és bejelentették: lesz Klicsko-Joshua mérkőzés. Ezt rendezik ma, április 29-én szombaton.

Ráadásul a londoni Wembleyben, 90 ezer néző előtt.

A 41 éves Klicskót talán senkinek sem kell bemutatni: 1996 óta bokszol a profik között, 68 mérkőzéséből csak négyet veszített el, a Tyson Fury elleni előtt 11 évvel kapott ki legutóbb. Volt világbajnok a WBA-nál, a WBO-nál, az IBF-nél, az IBO-nál és az övé volt a Ring Magazine világbajnoki öve is. Testvérével, Vitalijjal 2006 és 2015 között voltak a nehézsúly egyeduralkodói.

Amikor megszólal a kezdő gongszó, onnantól kezdve ellenségek vagyunk. Ez van, ilyen a boksz, valakinek nyerni kell. De amint lement a meccs, megrázzuk egymás kezét és újra ugyanannyira tisztelni fogjuk egymást, mint most. Ez egy fantasztikus lehetőség, hogy népszerűbbé tegyük a sportot: 90 ezer néző lesz. Óriási élmény lesz!

mondta a sajtótájékoztatón Klicsko, akit egyébként meglepett, hogy élőben mennyire izmos Joshua, akit a fénykorában lévő Arnold Schwarzeneggerhez hasonlított.

Joshuának ez még csak a 19. profi mérkőzése lesz. Mondjuk az ajánlólevele elég jó, eddig mindenkit kiütött, aki szembejött vele.

Sima bunyó lehet: bemegyek a ringbe, elkapom Klicskót és bumm!

mondta Joshua, aki jót nevetett azon, hogy riválisa egy USB-t vitt a sajtótájékoztatójukra, amin elvileg az van, hogyan kell legyőzni a britet. A fiatal bokszoló erre azt felelte, Kevin Johnson is próbálkozott ezzel korábban, csak ő könyv formájában, aztán mégis ki lett ütve 2015-ben. A könyvet pedig sosem adták ki.

Vlagyimir Klicsko karrierje során eddig 12 hibálan mérlegű bokszolóval találkozott. Közülük csak egyetlen egy tudta őt legyőzni: Tyson Fury.

A Joshua-Klicsko mérkőzést, ami az IBF, a WBA és az IBO nehézsúlyú övéért megy, Magyarországon a Sport1közvetíti majd, az adás 22:45-kor kezdődik.

Fotó: Europress/AFP/Adrian Dennis

Ajánlott videó

Olvasói sztorik