Sport

Férfi vízilabda BL: egy sima, egy fordított

Kapcsolódó cikkek

A Szolnok hazai medencében a papírformát igazolva magabiztosan nyert szerdán a Spandau együttese ellen a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában.

A magyar bajnok és kupagyőztes egyértelmű esélyese volt a mérkőzésnek, és ennek megfelelően is kezdett: az első negyed után két, a másodikat követően pedig már négy góllal vezetett. A harmadik szakaszt ugyan – kapusuk remeklésének köszönhetően – 3-2-re a berliniek nyerték meg, de az utolsó nyolc percben már csak hazai gólok estek.

A Szolnok jövő szombaton újra a Spandauval találkozik, azt a mérkőzést azonban Berlinben rendezik.

Mivel a Szolnok – rendezőként – alanyi jogon továbbjutó, rajta kívül ebből a hatosból két csapat válik a Final Six tagjává, míg a B-ből a legjobb három lehet majd ott a hatcsapatos fináléban, amelynek május 25. és 27. között Budapest ad otthont.

Az Eger négygólos vereséget szenvedett a Barceloneta vendégeként ezzel a harmadikról a negyedik helyre csúszott vissza.

A mérkőzés előtt két-két győzelemmel, illetve vereséggel álló hevesi gárda sokáig jól tartotta magát, 3-1-es hátrányból a nagyszünetig visszakapaszkodott 3-3-ra. A következő nyolc percben viszont öt gólt kapott és csak kettőt dobott, ezzel pedig gyakorlatilag el is dőlt az összecsapás. A védekezés ekkor már korántsem volt olyan hatékony, mint az első két szakaszban, a támadások pedig többnyire pontatlanul fejeződtek be. Az utolsó negyedben aztán még nőtt is a különbség.

Az Eger a jövő héten házigazdaként ugrik medencébe a spanyol csapat ellen, amely a szerdai győzelmével megelőzte a magyar együttest.

Eredmény – Férfi vízilabda Bajnokok Ligája, csoportkör, 5. forduló

A csoport:

Szolnoki Dózsa-Közgép – Spandau (német) 12-7 (3-1, 5-3, 2-3, 2-0)
a Szolnok gólszerzői: Vámos 3, Varga Dé., Aleksic, Prlainovic 2-2, Gocic, Jansik, Kis 1-1

A csoport állása: 1. Olympiakosz 13 pont (46-21), 2. Szolnok 13 (55-33), 3. OSC Újbuda 7 (42-36), 4. Brescia (olasz) 7 (41-40), 5. Spandau 3, 6. Nice (francia) 0

B csoport:

CNA Barceloneta (spanyol) – ZF-Eger 10-6 (2-1, 1-2, 5-2, 2-1)
az Eger gólszerzői: Angyal, Hosnyánszky, Cuk, Erdélyi, Bedő, Hárai 1-1

A csoport állása: 1. Pro Recco (olasz) 15 pont, 2. Barceloneta (spanyol) 8 (44-35), 3. Jug Dubrovnik (horvát) 8 (56-48), 4. Eger 6, 5. Hannover (német) 3, 6. Partizan Beograd (szerb) 1

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik