Sport

Sabaté: Nagyon büszke vagyok a csapatra

A magyar férfi kézilabda-válogatott számára Norvégia jelentette a végállomást a franciaországi világbajnokságon. Az északi csapat ellenállhatatlanul kezdett a keddi negyeddöntőben, a második félidőben pedig már tíz góllal is vezetett. A norvégok végül 31-28-ra nyertek.

„Megérdemelten győzött Norvégia. Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, hiszen a skandinávok talán az egész vb-mezőnyben a legjobban induló csapat. Próbáltuk lassítani őket, de az első negyedórában ez nem sikerült, és ekkor támadásban is sok hibát követtünk el.

Az egész világbajnokságot nézve nagyon büszke vagyok a csapatra,

hiszen Magyarország a 2015-ös vb-re nem jutott ki, de most kiharcoltuk a kvalifikációt és a legjobb nyolc közé jutottunk Franciaországban. Köszönöm a munkát a játékosoknak, a stábnak, a segítséget a Magyar Kézilabda Szövetségnek és a szurkolóknak!”mondta a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) Facebook-oldalának a szövetségi kapitány, Xavi Sabaté.

Fotó: Getty Images Hungary/AFP/Philippe Desmazes
Fotó: Getty Images Hungary/AFP/Philippe Desmazes

A magyar válogatott legeredményesebb játékosa Császár Gábor volt, aki 11 gólt szerzett. Van benne hiányérzet, de azzal elégedett, hogy a negyeddöntőig eljutott a csapat.

Próbáltuk megállítani a norvég csapatot, de az első negyedórában nem játszott egyforma sebességgel és egyforma nívón a két együttes. Egy kicsit csalódott vagyok ebben a pillanatban, de örülök, hogy be tudtunk jutni a világ legjobb nyolc csapata közé.

A magyar válogatott a hetedik helyen végez, amennyiben Katar nem jut tovább Szlovéniával szemben a kedd esti negyeddöntőből. Amennyiben a közel-keleti együttes sikerrel jár, nyolcadikként zár a magyar csapat.

Eredmény – kézilabda-vb, negyeddöntő

Albertville, 6300 néző, v.: Geipel, Helbig (németek)

Norvégia – Magyarország 31-28 (17-10)

Magyarország: Mikler – Harsányi 3, Ligetvári, Zubai, Lékai 1, Nagy L. 1, Szöllősi. Cserék: Fazekas (kapus), Juhász 1, Balogh Zs., Császár 11, Jamali, Bánhidi 6, Ancsin, Bodó 5

lövések/gólok: 47/31 (66%), illetve 49/28 (57%)

gólok hétméteresből: 1/1, illetve 6/6

kiállítások: 14, illetve 6 perc

Ajánlott videó

Olvasói sztorik