Sport

Kézi-vb: Xavier Sabaté elmondta mi kell a győzelemhez

Nem szabad túlzásokba esni. A dánok elleni nagyszerű győzelmünket, amelyben valamennyi játékosunk főszereplő volt, a helyén tudjuk kezelni, örülünk neki, de nem leszünk tőle elbizakodottak, nagyképűen. Semmivel sem lesz könnyebb meccs, mint a dánok elleni voltA két csapatot nem lehet összehasonlítani, az nem mérvadó, hogy mindkettő északi. Teljesen más a norvégok stílusa, játékkaraktere, valamint egészen más egyéniségek a játékosaik. A dánok sem lassúak, de a norvégok még többet rohannak, a góljaik többségét így szerzik. Éppen az lesz a dolgunk, hogy a felállt védőfalunkkal szembeni játékra kényszerítsük őket, mert magas és erős belső védőinket nehéz lesz nekik átlőni. Ha mégis, akkor számítunk újra a fantasztikus formában védő Mikler Rolandra, aki az egyik vezéregyéniségünk

– nyilatkozta a kedd délután 17 órakor kezdődő mérkőzés előtt Xavier Sabaté a Nemzeti Sportnak.

Kézilabda világbajnokság, negyeddöntők, program

Norvégia-Magyarország (16.15-től Sport1, élő)
Albertville, 17 óra
Játékvezetők: Geipel-Helbig (németek)

További mérkőzések:
19.00: Franciaország-Svédország (Sport1, élő)
21.00: Spanyolország–Horvátország (Sport1, élő)
21.00: Szlovénia-Katar (Sport2, élő)

Délután 17 órától Norvégia ellen a világbajnoki negyeddöntőben lép pályára a magyar férfi válogatott Albertville-ben. A skandinávok csapata még soha nem jutott a legjobb négy közé világbajnokságon, a magyar válogatottnak ez két alkalommal sikerült már (1986: 2. hely, 1997: 4. hely).

A találkozót a német  páros vezeti.

A magyar csapatból – köszönhetően az egészségügyi stáb (Dr. Erdélyi Gábor csapatorvos, Szikra-Mezey Csaba fizioterapeuta, Tímár Csaba masszőr) áldozatos munkájának – mindenki harcra készen várja a mérkőzést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik