Sport

Egyelőre járni sem tud a középsúlyú bajnok

Nick Blackwell egyelőre nagyon messze van a teljes felépüléstől. A BBC cikke szerint bár az állapota javul, legalább egy évre van még szüksége a gyógyuláshoz.

A korábbi brit középsúlyú bajnok 2016 márciusában vívta karrierje utolsó meccsét, Chris Eubank Jr.-tól kapott ki, a tizedik menetben léptették le. Olyan súlyos fejsérüléseket szenvedett, hogy mesterséges kómában kellett tartani egy ideig, nem sokkal azután, hogy felébredt, bejelentette a visszavonulását.

Novemberben aztán az életét kockáztatta, amikor ilyen előzmények után edzőmeccset vívott, ami után ismét kórházba kellett szállítani. Újra mesterséges kómába helyezték, mert megduzzadt az agya.

A brit bokszszövetség vizsgálatot indított, hogyan történhetett mindez, a napokban hallgatta meg az érintetteket. Hasan Karkardit, akivel Blackwellel kesztyűzött, valamint az edzőmeccset felügyelő Liam Wilkinst egy évre eltiltották. Blackwellt is meg akarták hallgatni, de a családja szerint nincs még abban az állapotban, hogy megjelenjen a bizottság előtt.

Egyelőre járni sem tud.

„Nick hatalmas butaságot csinált. Bizakodhatunk, de még nagyon messze van a teljes felépüléstől” – mondta korábbi edzője, Gary Lockett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik