Sport

Gyurta Dániel: Mesélhetnék sok mindenről

Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Gyurta Dániel a keddi Nemzeti Sportban az úszó belháború kapcsán elmondta, hogy azért nem szólalt meg korábban, mert ő sportoló, nem érzi, hogy joga lenne arra, hogy diktáljon. Ő a véleményét mondhatja csak el, ezt meg is tette – mint például öccse ügyében, amikor Hargitay András szövetségi kapitányt bírálta.

Amikor arról kérdezték, mi késztette arra, hogy mégis megnyilvánuljon, azt felelte:

„Azt észleltem, hogy az úszósportban valami nincs rendben, és e tárgyban elég sok tény a médiában is helyet kapott, fény derült sok mindenre, köztük olyanokra is, amelyek nem biztos, hogy méltók az úszósport múltjához, jelenéhez és jövőjéhez.

Édesapám, öcsém és én is mesélhetnénk sok mindenről, például arról, miken mentünk keresztül, amikor nem jöttek az eredmények,

hogy azokban az időszakokban milyen nehéz is volt csak az úszásra koncentrálni. A jelenlegi elnök lemondásával a sportág talán esélyt kap egy tisztább jövőhöz” – mondta Gyurta Dániel.

Mint ismert, Hosszú Katinkával az élen több úszó is bírálni kezdte a Magyar Úszó Szövetséget, aminek az lett a következménye, hogy Gyárfás Tamás távozik az elnöki posztról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik