Sport

Külföldről vették védelmükbe Gyárfás Tamást

Paolo Barelli, az Európai Úszószövetség (LEN) elnöke, a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) főtitkára az nso.hu-nak adott interjút és furcsa, vagy nem furcsa, nem volt hajlandó egyetlen rossz szót sem mondani Gyárfás Tamásra, a Magyar Úszószövetség korábbi elnökére.

Az olasz sportvezető Hosszú Katinka és az exelnök között húzódó és törésig vitt feszültség kérdésében túlzónak találja a forradalom szót.

Nem ismerem az ügyet. És azzal sem vagyok tisztában, miféle forradalmat említ. Katinka lenyűgöző sportoló, nagy győztes, mindenki csodálja. Alapelv, hogy sportvezetőként tevékenységünk fókuszában a sportolóknak kell állniuk. Noha Olaszországban a klubok dolga, hogy a versenyzők, az edzők és a sportmozgalom érdekeit képviselve jelezzék a kívánt utat a szövetségnek, nyilvánvalóan minden nemzetnek mások a jellegzetességei, és ezeket muszáj tiszteletben tartani. Számomra a forradalom kifejezés túlzónak hat, más időket és fontosabb eseményeket juttat eszembe

 fogalmazott Barelli, aki Gyárfással kapcsolatban elmondta, a kanadai Windsorban zajló világbajnokságon nyugodtnak látta. Szerinte:

az úszóvilág álláspontját – vagyis ez nem csupán az enyém –, amely szerint Gyárfás kétségtelenül hozzájárult ahhoz, hogy az úszás presztízse a legmagasabb szinten maradjon. Nem voltam tudatában azoknak a feszültségeknek, amelyeket említ. Nyilvánvaló, hogy ezek a kérdések helyi természetűek. Amit mindenki lát, az az önök utóbbi években elért eredménysora.

Az olasz elnök szerint Gyárfás Tamás MÚSZ elnökségről történő lemondása egyáltalán nem befolyásolja az európai és világszövetségben betöltött pozícióját. Ahogy fogalmazott:

Ha így lenne, öngólt jelentene. Gondolom, az illetékesek az önök háza táján képesek lesznek helyén kezelni az ügyet.

(Nyitókép: Forrás MTI/Kovács Anikó – A képen balról jobbra: Julio Cesar Maglione, a vizes sportokat összefogó nemzetközi szövetség (FINA) elnöke, Orbán Viktor miniszterelnök, Paolo Barelli, a FINA főtitkára és Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke a 2019-es és 2021-es vizes világbajnokság rendezéséről tartott sajtótájékoztatón Barcelonában 2013. július 19-én)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik