Sport

Gyurta Dániel is megszólalt a Hosszú vs Gyárfás ügyben

Kedden a háromszoros olimpiai bajnok úszó, Hosszú Katinka egy Facebook-bejegyzésben lemondásra szólította fel a Magyar Úszó Szövetség elnökét, Gyárfás Tamást. A 24.hu elérte London olimpiai bajnokát, Gyurta Dánielt,  aki elmondta a véleményét az újabb úszóügyről:

Sajnálatosnak tartom, hogy szeretett sportágam a botrányok miatt rendszeresen címlapon van az utóbbi időben. Hosszú Katinka tegnapi nyilatkozatában sajnos sok olyan meglátás van. ami minden úszó számára ismerős, még ha ezekről nyíltan nem is tudnak beszélni. Az látszik, hogy nincs rend a magyar úszás körül, és a legszomorúbb, hogy az úszók – akikről az egésznek szólnia kellene – látják ennek kárát. A 2017-es vb-re készülve ez különösen ártalmas, hiszen ez a hazai világverseny lehetne nekem és sok sportolótársamnak is karrierünk csúcspontja. Abban tudok bízni, hogy rövid időn belül olyan döntések születnek a sportvezetésben, amelyek ezen a téren változást hoznak, és amelyek a személyes érdekekkel szemben a medencébe csobbanók érdekeit veszik majd figyelembe.

Cikkünk megjelenése közben tartott sajtótájékoztatót a Magyar Úszó Szövetség, ahol a keddi Hosszú-közleményre is válaszolt Gyárfás Tamás. Azt mondta: megfordult a fejében a lemondás, de végül meggyőzték, hogy maradjon.

Gyárfás reagálása Hosszú Katinka nyílt levelére vágatlanul:

Olvasói sztorik