Sport

Kézilabdában már a hátunkat nézi Spanyolország

mkb veszprém (Array)
mkb veszprém (Array)

Az EHF nyilvánosságra hozta a legújabb, európai kupasorozatokra vonatkozó nemzeti rangsorát.

A férfiaknál Magyarország megelőzte Spanyolországot, ennek köszönhetően csapatainknak a 2017–2018-as szezonban két automatikus hely jár a férfi Bajnokok Ligája főtábláján – írja az eurohandball.com.

Történelmi tettet hajtottunk végre a második hely megszerzésével, hiszen a spanyolok most szorultak le először a harmadik pozícióba. Ez az utóbbi évek nagyszerű veszprémi és szegedi szereplésének köszönhető. A bakonyi gárda tavaly és idén is Bajnokok Ligája döntőt játszott, utóbbit drámai csatában, hétméteresekkel bukta el a Kielce ellen.

A szegediek 2014-ben elhódították az EHF-kupát, tavaly pedig a negyeddöntőig jutottak a Bajnokok Ligájában. A férfiaknál Németország vezeti a rangsort, a mieink előzése azt jelenti, hogy öt magyar gárda indulhat az európai kupákban: kettő a BL-ben, három az EHF-kupában.

A hölgyeknél is a második helyen állunk, ráadásul csökkent a hátrányunk az éllovas dánok mögött. Szintén két Bajnokok Ligája és három EHF-kupa szerepléssel számolhatunk majd a 2017-18-as szezonban.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik