Sport
Kielce's Michal Jurecki and Veszprém's Laszlo Nagy vie for the ball during the Handball EHF Champions League final Four Final match between KS Vive Tauron Kielce and MVM Veszprém in Cologne, western Germany, on May 29, 2016.  / AFP PHOTO / SASCHA SCHUERMANN

Hétméteresekkel bukta el a BL-döntőt az MVM Veszprém

Menyhei Csaba
Menyhei Csaba

sportújságíró. 2016. 05. 29. 17:50

Története első sikerét aratta a Kielce. Már kilenc góllal is vezetett a magyar együttes.
Korábban a témában:

Fennállása harmadik Bajnokok Ligája döntőjét játszotta az MVM Veszprém férfi kézilabdacsapata és sajnos a harmadikat is elbukta. 2002-ben a német Magdeburg, tavaly a spanyol Barcelona, idén pedig a lengyel Kielce múlta felül a magyar együttest a fináléban.

A Talant Dujsebajev vezette gárda elleni finálé remekül kezdődött, az első öt perc elteltével 3-0-ra mentek Nagy Lászlóék. Az elsőt félidőt kézben tartotta a Veszprém, két gólnál közelebb egyszer sem tudott jönni a Kielce, 30 perc játék után négy gól volt a magyar előny (17-14).

A fordulást követően tovább folytatódott a magyar parádé, 15 perccel a vége előtt már kilenc gól volt a bakonyi gárda előnye. Utána viszont jött az összeomlás. A lengyelek lőtték a gólokat, Szmal elkapta a fonalat a kapuban, így egyre jobban vérszemet kaptak. Xavi Sabaté csapata közel tíz percig nem talált be.

A hajrára már egállal fordultak a csapatok, Alilovic pedig megfogott egy nagyon fontos hetest. Ilic góljával újra itt volt az előny, de az utolsó támadásól nem sikerült betalálni, Lijewski pedig néhány másodperccel a vége előtt egalizált, így jöhetett a kétszer ötperces hosszabbítás.

A ráadásban fej-fej mellett haladt a két gigász. Ezúttal a Veszprém egyenlített az utolsó másodpercekben, így jöhettek a hetesek. Ott Marguc és Terzic is hibázott magyar részről, Aguinagalde pedig eldöntötte a Bajnokok Ligáját.

Eredmény – férfi kézilabda Bajnokok Ligája, döntő

KS Vive Tauron Kielce – MVM Veszprém 39-38 (13-17, 29-29, 35-35) – hétméteresek után

Hétméteresek

A Veszprém kezdi a párharcot. Ilic bedobta a bal alsóba (0-1). Alilovic megfogta Cupic kísérletét!!! Sego jön a kapuba, és kivédte Marguc lövését. Jön egy újabb horvát, Strlek, aki nem hibázott (1-1). Sliskovic góljával 2-1 ide. Alilovic marad, de Bielicki bedobta (2-2). Szmal kivédte Terzic lövését. Mikler bejött, de nem tud hárítani (3-2). Palmarsson belőtte, még él a remény (3-3). Aguinagalde nem hibázott, BL-győztes a Kielce.

Hosszabbítás

6-10. PERC: A Veszprém kezdte a játékot, méghozzá fórban. Az eladott labda után Strlek emberhátrányban egalizált (33-33). Belül védekezés miatt magyar hetes, Ilic kihagyta. Magyar labdaszerzés, Nagy pedig bedobta az üres kapuba, mert emberhátrányban lehozták Szmalt (33-34). Lijewski nagyon megugrasztotta a védőt és bedobta (34-34). Sliskovic belement, a Kielce pedig Aguinagalde góljával átveszi a vezetést (35-34), egy perccel a vége előtt. Lengyel kiállítás 13 másodperccel a vége előtt. Ugalde kiegyenlít két másodperccel a vége előtt (35-35). Jöhetnek a hetesek!

1-5 PERC: Az első lengyel támadás azonnal góllal zárul (30-29). Palmarsson lövését védte Szmal, de a kipattanót Ugalde már bevágta (30-30). Az ejtést simán lehúzta Alilovic, Ugalde pedig kihasználta a ziccert (30-31). Jurecki lövése valahogy becsorgott, de Nagy válaszolni tud (31-32). Az első félidő után szerez ismét gólt. Megint Jurecki talált be (32-32), de a gólszerzőt kiküldik két percre. Ilic azonnal gólt szerez (32-33), véget ért a hosszabbítás első félideje.

Fotó: Europress Fotóügynökség
Fotó: Europress Fotóügynökség

II. félidő

26-30. PERC: Alilovic véd kétszer is, de kapnak egy hetest. Bielecki kiegyenlít (28-28). Szmal megint hárítani tudja Nagy kísérletét, Aguinagalde beforgatta Nagyot, jön a hetes. Alilovic védi Bielecki büntetőjét!!!! Két perccel a vége előtt Ilic gólt szerez (28-29). Újabb hetest kapnak, Strlek büntetőjét is fogja a horvát óriás!!!! 35 másodperc van hátra, Sabaté időt kér. Palmarsson lövését sáncolják, a lengyelek is kikérik az idejüket, tíz másodperc van még. Lijewski kiegyenlít, ez hihetetlen (29-29). Jön a kétszer ötperces hosszabbítás!

21-25. PERC: Aguinagalde négy gólra felhozza őket, Sabaté időt is kér (24-28). Sliskovic lövését Szmal kiszedte sarokból, Jurecki első góljával már csak három az előny (25-28). Jön a veszprémi kapuscsere, Alilovic érkezik Mikler helyére. Lékai lövését blokkolják, szerencsére a kínai nem jött be. Szmal nagyon elkapta a fonalat, majd megint betalálnak (26-28). Közel nyolc perce nincs veszprémi gól. Lékainál belemenést látnak, Zorman felhozza őket egy gólra, és még Terzicet is kiállítják (27-28). Nagy kidobja a pályáról a labdát.

16-20. PERC: Nilsson mindent összeszed és mindent bedob (19-28). A lengyel gólt után nem jön a magyar válasz, mert Marguc a kapufát találta el (20-28). Reichmann gólt szerez és még kiharcol egy kiállítást is (21-28). Nagy emberhátrányból leadott lövését védte Szmal, Reichmann pedig nagyon él (22-28). Gulyás szélről a kapufára lőtt, a német ezúttal az üres kapuba lőtt gólt a saját térfeléről (23-28).

11-15. PERC: Sliskovic megy ki két percre, Bielecki tízről szerez gólt (17-24). Emberhátrányban is veszprémi hetes, Ilic pedig bedobja az első magyar büntetőt (17-25). Nem jó a bejátszás Zormannak, Ugalde pedig kilencre (!!!) növeli az előnyt (17-26). Reichmann egy pazar mozdulattal gyorsan válaszolni tud (18-26). Megint a német, de a veszprémi spanyol sem akar lemaradni tőle (19-27).

6-10. PERC: Az emberelőny letelt, de Palmarsson azonos létszámnál is tud gólt lőni (15-20). Bielecki passzívnál tizenkét méterről lőtt, sikertelenül. Nilsson a túloldalon megint betalál, hat az előny (15-21)!!! A Kielce egyik legjobbja, Zorman használt ki egy védelmi megingást (16-21). Nilsson-show, megint a beállós eredményes, majd a labdaszerzés után Ugalde vette be Szmal kapuját (16-23). Dujsebajev időkérése után is magyar labdaszerzés és gól következik, ezúttal Sliskovic (16-24). Jurecki beállós pozícióból próbált meg túljárni Mikler eszén, sikertelenül.

1-5. PERC: A veszprémiek kezdték a második játékrészt, Palmarsson után Lijewski találta el a kapufát. A labdaszerzés után Nilsson szerzi a félidő első gólját (13-18). Hosszan támadtak a lengyelek, passzívnál Nagy Lászlót küldték ki két percre. Emberelőnyben rögtön belementek, Sliskovic indítása után Marguc Szmal kapusba lőtte a ziccert. Bielecki sajnos betalál (14-18), de kiküldenek egy lengyelt is, Kus megy ki. Palmarsson a fordulás után először köszönt be (14-19). Nagy kiállítása letelt, de a megkülönböztető mezben játszó Strlek a rövid felsőbe pattintott (15-19).

Fotó: Europress Fotóügynökség
Fotó: Europress Fotóügynökség

I. félidő

Véget ért az első félidő, 30 perc után remek játékkal 17-13-ra vezet a magyar együttes.

26-30. PERC: Egy tökéletes támadás után Iváncsik talált be a bal szélről (12-14). Likewski kezéből kicsúszott a labda, majd nála volt láb, így marad a Veszprémnél a labda. Nilsson simán otthagyta Reichmannt, újra három az előny (12-15). Mikler véd egyet, az ellentámadásból Nagy talál be egy remek zárás után (12-16). Schuch és Iváncsik is belül állt, Bielecki hetesét nem tudta hárítani Alilovic (13-16). 25 másodperccel az első félidő vége előtt időt kér Sabaté. Palmarsson passzívnál elengedte, a labda pedig Sego lába között jutott a kapuba (13-17).

21-25. PERC: Lékai rossz bejátszása után Strlek volt eredményes egy gyors lerohanás után (8-11). Gyorsan javított Lékai, visszaállította a négygólos differenciát (8-12). Zorman újfent Mikler kapujába talált (9-12), Nagy lövését védeni tudta Sego. Sulic combját ápolni kell, Lijewski remek bejátszása után pedig Aguinagalde köszönt be (10-12). Szinte nulla kapusteljesítmény a lengyeleknél, Ilic szerzett gólt (10-13). Mikler csak beleérni tudott, újabb gólt szerzett a spanyol beállós, majd feljönnek egy gólra (12-13).

16-20. PERC: Először játszik előnyben a Veszprém. Sajnos Ilic eladta a labdát, Reichmann pedig nem hibázott (6-8). Nagy nem esik abba a hibába, mint a szerb, felugrik és belövi (6-9). Lijewski és Lékai gyors gólváltása után le is telt a veszprémi emberfór (7-10). A 18. perc végén Dujsebajev időt kér. Zorman belement, majd Lékai lehetetlen szögből dobott gólt (7-11). A korábbi magyar kapitány folyamatosan cserélgeti a kapusait, nincs velük megelégedve. Belül védekezés miatt Reichmann dobhatott büntetőt, de Mikler kivédte!

11-15. PERC: Kiegészült a Veszprém, Marguc pedig egy szélső befutás után volt eredményes (2-5). A gyors lengyel válasz után Ilic óriási gólt ragasztott a rövid felsőbe, újra három gól a különbség (3-6). Zorman bebújt, és talált egy kis helyet a rövidnél (4-6). Nagy László is beköszönt (4-7), Aguinagalde pedig az oldalhálóba lőtt. Ugalde megint a szélről befutva zavarta össze a védelmet, de egy hetesből szerzett gól után visszaállt a háromgólos különbség (5-8).

6-10. PERC: Cupic ziccerénél Mikler védett parádésan, majd a Szmal is bemutat egy védést. Zorman egy szép csellel becsapat Ilicet és szépít (1-3). Ilic is bemutatkozik, remek átlövése talált utat a kapuba (1-4). Az újabb Kielce-labdavesztés után Szmal védett, majd Terzic kapott két percet. Ugalde labdát szerzett, de Palmarsson bejátszása Sulicnak nagyon hosszú volt. Bielecki lövését fogta Mikler, de a másodikat már bedobta (2-4).

1-5. PERC: Az első lengyel támadás lövés nélkül zárul, miután Ugalde labdát szerzett. Egy remek bejátszás után Nilsson góljával vezet a Veszprém (0-1). Jurecki lépéshibája után ismét a magyar együttes jöhetett, Palmarsson pedig a jobb alsóba dobta a labdát (0-2). A spanyol játékvetők gyorsan kiosztják a sárgákat, újabb veszprémi labdaszerzés, majd Palmarsson-gól (0-3). Megvan az első kiállítás, Schuch Timuzsin megy ki két percre.

Köszöntöm a kedves olvasókat! Perceken belül kezdődik a finálé. Szurkoljunk együtt a magyar csapatnak!

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.