Sport

Azeri színekben indulhat a sikeres magyar tornász

Kettős állampolgár lehet, az olimpián biztosan nem indulhat.

Tálas Bence vitája a hazai szövetséggel még tavaly kezdődött. Történt, hogy a világbajnokságot megelőző edzőtáborba meghívták a tornászt, de edzője, Vereckei István nélkül. A szakember sérelmezte, hogy tanítványát más edző mellé osztották be. Tálas erre berágott, és lemondta a válogatottságot.

Azóta többször felmerült, hogy országot vált, de nem lehetett tudni, hova megy. A múlt hétvégén rendezett országos bajnokságon hét aranyból négyet megszerzett, majd elköszönt a magyar tornásztársadalomtól.

Edzőjét a Bors érte utol, aki elmondta, egy hétig Azerbajdzsánban lesznek, felmérik a körülményeket és meghozzák a döntést.

Ha itt folytatja, akkor kettős állampolgár lesz, az olimpián biztos nem indulhat, de más világversenyen igen, ugyanis az egy év kihagyás már lejárt. Nem szokványos, hogy valaki Azerbaj­dzsánban köt ki, Katarból is jött megkeresés, ott elvárták, hogy életvitelszerűen Katarban éljen, ide elég csak a világversenyek előtt egy-egy hónapot kijönni. Becsülöm a versenyzőm karakánságát, aki kitartott mellettem

– mondta Vereckei.

A lap megkeresésére a szövetség illetékesei elmondták, még nem érkezett megkeresés az azeri szövetségtől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik