Sport

45 évesen hunyt el a magyar atlétika egyik legszínesebb egyénisége

Ordina Tibor többszörös távolugró magyar bajnok szerda hajnalban távozott e világról.

Fájó szívvel tudatjuk, hogy hosszú betegség után április 12.-én éjfél előtt pár perccel 45 évesen elhunyt drága férjem, szerető édesapám.
Köszönjük mindenkinek, aki az elmúlt időszakban bármilyen módon segítette harcát a betegséggel. A temetés időpontját később tudjuk közölni. Györgyi és Kristóf

Így búcsúzott szerető felesége és kisfia Ordina Tibortól, a magyar atlétika egyik legszínesebb egyéniségétől.  45 éves volt. Már huzamosabb ideje tudta, az agyában nőtt valami, aminek nem lenne ott a helye.

Kezelték így, úgy, az állapota hol biztatóbb volt, hol rosszabb. Majdnem egy éve életmentő agyműtétet hajtottak rajta végre, de úgy látszik, csak rövid időre segített.

Tibor kiváló távol és hármasugró volt. Az UTE versenyzőjeként 1993-ban (804 cm), 1995-ben Ordina Tibor (770), 1996-ban (779) és 1998-ban (768 ) nyert magyar bajnokságot távolugrásban, míg az 1997-es fedettpályás világbajnokságon nyolcadik helyen végzett hármasugrásban. Az 1990-es években számos világversenyen, és az 1996-os olimpián képviselte a nemzeti színeket.

Nyugodjék békében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik