Sport

Esélyt sem adott Grúziának a pólóválogatott, jöhetnek a horvátok

Azt előre sejteni lehetett, hogy nem a Grúzia elleni lesz a magyar férfi-vízilabdaválogatott legnehezebb mérkőzése a belgrádi Európa-bajnokságon, ennek megfelelően a mieink 4-0-val indították a találkozót. Bár ezután hosszú percekig nem sikerült újabb gólokat dobni, így sem volt benne a meccsben, hogy az ellenfél majd megnehezíti Benedek Tibor együttesének dolgát, a félidőben pedig 8-2-re vezettünk.

A harmadik negyedben Hosnyánszky távoli bombáinak is köszönhetően sikerült még tovább növelni az előnyt, majd a negyedik negyedben már annyira elvettük a grúzok kedvét a játéktól, hogy nem is tudtak betalálni. Végül 14-3-ra nyert a csapat és bejutott a legjobb nyolc közé. A találkozó legeredményesebb játékosa Varga Dénes volt, aki háromszor köszönt be.

A negyeddöntő nem lesz sétagalopp, ott ugyanis a horvát válogatott következik. Azt a meccset kedd este rendezik.

A magyar válogatott, ha a szerb fővárosban nem szerzi meg az egyetlen kiadó kvótát, akkor már biztosan ott lesz Triesztben, az áprilisi olimpiai kvalifikációs viadalon, ahol további négy riói hely talál gazdára.

Eredmény – vízilabda-Eb, nyolcaddöntő

Magyarország – Grúzia 14-3 (4-1, 4-1, 3-1, 3-0)

Vége, a magyar válogatott 14-3-ra nyert és bejutott a negyeddöntőbe.

4. NEGYED

5-8. PERC: Manhercz pattintott a rövid alsóba, okos gól volt (14-3). Ismét kimaradoznak a helyzetek, két perccel a vége előtt időt kért a grúz kapitány. Na, Bisztritsányi mutatott be egy újabb nagy bravúrt. Eladtuk a labdát, de Bisztritsányi ismét védett. Benedek Tibor időt kért, 36 másodperc van vissza. Fórban támadhattunk a végén, de nem sikerült megszerezni a 15. gólt. Így is nagyon simán nyertünk.

1-4. PERC: Bátori nagyon érzi a ráúszásokat, megint ő hozta el a labdát. De kimaradt az első magyar támadás, mint ahogyan a grúzok sem tudtak betalálni. Hosnyánszky löketét védte a kapus, majd Bisztritsányi mutatott be bravúrt. Kis nevéhez fűződik a negyed első gólja, hiába húzták-vonták a védők, befordult és a hálóba lőtt (12-3). Tíz van közte, Erdélyi értékesített egy fórt (13-3). Bisztritsányi védett egy közeli lövést.

3. NEGYED

5-8. PERC: Bár kimaradt egy magyar emberelőny, a grúzok nem tudtak csökkenteni hátrányukon. Sorra maradtak ki a helyzetek mindkét oldalon, majd a negyed végén Hosnyánszky tüzelt hátulról, fórból, a kapusnak esélyt sem adva (11-3). Vége a negyednek.

1-4. PERC: A harmadik felvonás kezdetén is mi hoztuk el a labdát, ezt a minicsatát meg is nyertük ezzel. Rögtön emberelőnybe kerültünk, szépen végigjátszotta a csapat, Manhercz zárta góllal a támadást (9-2). Vámos bombázott a kapus szeme közé, ott a tizedik magyar gól (10-2). Fórba kerültek a grúzok, Bisztritsányi nem tudott védeni (10-3).

2. NEGYED

5-8. PERC: Emberelőnyben adogathatott a magyar csapat, Varga Dániel fejezte be góllal a figurát (5-1). Grúz kapufa a túloldalon. Varga Dénes eredményes ismét (6-1). A támadóidő végén lőttek a grúzok, Nagy védett a kapu rövid oldalán. Hosnyánszky távolról lőtt a felsőbe (7-1). Nagy ezúttal tehetetlen volt, egy kapufás góllal szépített Grúzia (7-2). Előbb grúz időkérés, majd Benedek Tibor is időt kért, 11 másodperccel a szünet előtt. Ott a harmadik Varga Dénes gól, 8-2-vel megyünk szünetre.

1-4. PERC: Bátori hozta el a labdát a ráúszásnál. Erdélyi döngette meg távolról a kapufát, a labda után a kapusra pattant, majd onnan a kapu mögé. Most gólínség jellemzi a meccset, miközben Nagynak kellett védenie egy furán pattanó, távoli lövést. Nagy-bravúr, így kimaradt a harmadik grúz fór is.

1. NEGYED

5-8. PERC: Sikerült kibekkelni egy emberhátrányt, de most nem sikeresek a támadásaink. 2 perccel a negyed vége előtt megszületett az első grúz találat is, egy ejtés csapta be Nagy Viktort (4-1). Kivédekeztünk egy újabb emberhátrányt, majd Nagy a kapufa segítségével védeni tudott. A grúzoké volt a negyed utolsó támadása, de jól védekezett a magyar csapat, nem jutott lövésig az ellenfél.

1-4. PERC: Az első ráúszásnál elhozta a labdát a fehér sapkában játszó magyar válogatott. Vámos révén a miénk az első gól, a jobb szélről pattintott a kapuba (1-0). Nagy kezdett a kapunkba, egy jó blokk miatt még nem kellett védenie. Bátori sem cicózott sokat, középről bombázott a kapuba, a kapus szinte fel sem tudta emelni a kezét (2-0). Újabb magyar blokk, majd Varga Dénes úszott meg, rá sem volt ellenszer (3-0). Decker nem tudta megfogni a neki fórban bejátszott labdát, de nem is kellett, így is a kapuba tudta paskolni azt (4-0). Kimaradt grúz lehetőség után Manhercz törte ketté kis híján a keresztlécet.

ELŐZETES

A magyar férfi-vízilabdaválogatott a görögök elleni döntetlennel kezdte a belgrádi Európa-bajnokságot, azóta azonban Oroszországot és Törökországot is legyőzte, így megnyerte a D csoportot. A nyolcaddöntőben így könnyű ellenfél vár Benedek Tibor fiaira, az eddig mindhárom meccsét elveszítő Grúzia következik vasárnap délután.

A továbbjutás kötelező, a negyeddöntőben pedig a hollandokat magabiztosan lelépő Horvátország következhet.

A magyar keret

kapusok: Nagy Viktor (Szolnoki Dózsa-Közgép), Bisztritsányi Dávid (A-Híd-OSC-Újbuda)

mezőnyjátékosok: Gór-Nagy Miklós, Decker Ádám, Bátori Bence (A-Híd-OSC-Újbuda), Hosnyánszky Norbert, Erdélyi Balázs, Hárai Balázs (ZF-Eger), Kis Gábor, Vámos Márton, Varga Dániel, Varga Dénes (Szolnoki Dózsa-Közgép), Manhercz Krisztián (Szeged-Diapolo)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik