Sport

Tenisz világsztárok Budapesten

November 24-én a Papp László Arénában lesz a tenisz legnagyobb hazai ünnepe. Egy új, eddig sosem látott formulában.

Különleges újítással kedveskedik Taróczy Balázs alapító, a Tennis Classics idei, sorrendben nyolcadik rendezvényén. Olyan lebonyolítási formával áll elő, amilyet még sosem láthatott a magyar közönség. Beemeltük a programba a valódi versenyhangulatot. De hogyan?

„Az ötletet egy tavaly bevezetett, azóta világszerte szenzációs sikert arató kezdeményezés adta. Az International Premier Tennis League (IPTL) remekül ötvözi a bemutató mérkőzések és a valódi versenyek hangulatát, miközben az egészet keretbe foglalja a bajnoki rendszer. Mi sem jobb bizonyíték a sikerre, mint, az, hogy idén már öt csapat mérkőzik egymással” – vázolta az újítás lényegét Taróczy.

Az IPTL lényege, hogy a csapatokat jelenlegi élvonalbeli férfi és női játékosok, valamint egykori legendák alkotják. Egy mérkőzés öt találkozóból áll: férfi egyes, női egyes, férfi páros, vegyes páros, „legendák” férfi egyes.  Az egyes találkozókon elért játékokat összeadják. A több játékot megnyerő csapat győz.

Az idei Tennis Classics két csapatát ezért az IPTL szabályai szerint állították össze. Az egyiket a jelenleg is a teniszvilág legszűkebb élvonalába tartozó játékos Marin Cilic vezeti. A horvát Grand Slam bajnok idén újra bejutott a US Open elődöntőjébe bebizonyítva, hogy a tavalyi győzelem nem a véletlen műve volt. A másikat a francia Richard Gasquet, a mezőny egyik legtechnikásabb játékosa, aki szintén remekel 2015-ben, Wimbledonban elődöntőt játszott és a US Openen is a negyeddöntőig menetelt.

babos tímea, kristina mladenovic (Array)
Kristina Mladenovic és Babos Tímea Wimbledonban Fotó: europress

A magyar teniszrajongók hosszú évek óta várnak arra, hogy végre magyar teniszező is a világ legszűkebb élvonalába kerüljön. Babos Timinek az oldalán Kristina Mladenoviccsal ez sikerült. A wimbledoni női páros döntő és számos csodás győzelmük után nem kérdés, hogy a Tennis Classics-on a helyük. Timi páros partnere, az idén egyesben is hatalmasat futó, immár Top 30-as Kristina a Team Gasquet színeiben száll ringbe, míg Timi a Team Cilic-et fogja erősíteni.

A csapatok oszlopai legendás, egykori Grand Slam bajnokok, akik koruk meghatározó játékosai voltak, nem mellesleg edzőként személyes kötődésük a két jelenlegi éljátékos felé is tovább színezi a történetet. A Team Cilic tagja ugyanis nem más, mint minden idők egyik legkedveltebb teniszezője, a 2001-es wimbledoni bajnok Goran Ivanisevic, míg a Team Gasquet a francia jelenlegi mesterével, a kétszeres Roland Garros bajnok Sergi Bruguerával erősödik.

Tennis Classics, 2015, november 24.

A belépőjegyek 16 000 / 12 000 / 9 000 / 7 000 / 5 000 és 3 000 Forintos áron szeptember 22-én  13:00-órától kaphatóak a Ticket Express hálózatában, vagy online a www.tex.hu oldalon.

Az eseményre jegyet  vásárlók  között a Tennis Classics együttműködő repülőtársaság  partnere , az Air France jóvoltából  a helyszínen  2db Budapest – Párizs  repülőjegyet  sorsolnak ki.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik