Sport

Ortega: Képesek vagyunk bárkit legyőzni

Carlos Ortega (Array)
Carlos Ortega (Array)

A Kiel vezetőedzője szerint a Veszprém volt a jobb csapat.

Ahogyan arról beszámoltunk, az MKB-MVM Veszprém kézilabdacsapata remek második félidei játékának köszönhetően legyőzte a Kielt a Bajnokok Ligája kölni elődöntőjében, így készülhet a vasárnapi, Barcelona elleni fináléra. Így látták a főszereplők a találkozót!

„Büszke vagyok a csapatomra – nyilatkozta Carlos Ortega, a Veszprém vezetőedzője. – Először tudtunk eljutni a Final Four döntőjébe. A védekezésünk remek volt, pedig többféle variációt kellett alkalmaznunk a Kiel állandóan változó támadóformációi miatt. A Barcelona jó csapat, de most is megmutattuk, képesek vagyunk bárkit legyőzni.”


Fotó: MTI/EPA

Alfred Gislason, a Kiel vezetőedzője szerint a Veszprém megérdemelten lesz ott a döntőben:

„Jobb volt a Veszprém, és megérdemelten jutott a döntőbe. Nem tudtuk kihasználni az ellenfél megingásait, és sajnos mi is többször hibáztunk. Főleg a második félidőben volt gyenge a védekezésünk, miközben a túloldalon Alilovic remek napot fogott ki.”

Nagy László így értékelt:

„A védekezésünk fokozatosan javult, és közben Alilovic is káprázatosan védett. Támadásban voltak jó és rossz szakaszaink, de fontos volt az is, hogy az ellenfél nem tudott könnyű gólokat lőni, meg kellett harcolnia minden találatért. Vasárnap szeretnénk győzni a Barcelona ellen!”

„Igazi csapatmunka volt a diadal, nem lehet senkit külön kiemelni. Volt elég időnk felkészülni a Kielből és ugyan az elején kicsit lassabbak voltunk a kelleténél, amikor felpörögtünk, akkor elhúztunk. Jött egy hullámvölgy is, de ebből is felálltunk, ami az erőnket mutatja. A Barcelonából is felkészülünk, remélem, ellenük is nyerünk” – mondta Lékai Máté.

„Próbáltunk minél tovább támadni és keresni a legjobb helyzeteket. Így nem is volt nagy rohanás a pályán, ami a németeknek kedvezett volna. A második félidőben pedig Alilovic fontos védései segítettek sokat” – értékelt Gulyás Péter.

A döntőt 18 órától rendezik, a Sport24 természetesen élő, szöveges tudósítással jelentkezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik