Sport

Világbajnok maradt a magyar bokszoló lány

A hétvégén a Sashalmi Közösségi Teremben rendezték meg a Feja Promotion bemutatkozó profiboksz gáláját, melynek programjában két címmérkőzést is tartottak. Szebelédi Renáta megvédte WBF világbajnoki címét, míg Baran Attila a WBF interkontinentális bajnoka lett nagyközépsúlyban.

Szebelédi Renáta ismét győzni tudott

Harmatsúlyban a WBF világbajnoki öve forgott kockán, ezt tavaly július óta Szebelédi Renáta birtokolja, aki ez alkalommal a romániai Eva Marcu ellen tette kockára.

Az összecsapás végig egyoldalú küzdelmet hozott, már a második menetben is csak az volt a kérdés, hogy a kihívó meddig állja a bajnoknő rohamait. Marcut ugyanakkor elég kemény fából faragták, minden energiáját mozgósította, hogy csökkentse a rajta lévő nagy nyomást. Szebelédi a 8. menetben sarokba szorította kihívóját, s ott alaposan megszórta. A védekezésképtelen állapotba került hölgyet Flórián Béla mérkőzésvezető „mentette meg” a további pofonoktól.

Ezzel a technikai K.O.-s sikerrel Szebelédi Renáta első alkalommal védte meg WBF övét, s bizonyította, hogy a négy héttel ezelőtti olaszországi veresége – egy súlycsoporttal lejjebb – sem törte meg, hanem személyével továbbra is számolnia kell a világelitnek. Mellesleg Szebelédi vasárnaptól már a 2. helyen áll a harmatsúlyú összesített számítógépes ranglistán.

Baran Attila a győzelem után

Nagyközépsúlyúban a WBF interkontinentális övéért csapott össze az egy kategóriával fentebbről fogyasztó Baran Attila (10 győzelem – 2 vereség) és Oláh János (10 győzelem – 9 vereség – 1 döntetlen). A második menetben egyszercsak „elsült” Baran egyébként sérült, műtétre váró balja, egy látványos horoggal padlóztatta ellenfelét. Oláh felállt a számolás alatt, így folytatódhatott a csata. Baran ezt követően nem ugrott azonnal neki ellenfelének, csak „kóstolgatta” 1-2 ütéssel, amíg újra rést nem talált Oláh fedezékén. Ekkor két kemény horoggal megkínálta, amitől Oláh a ringkötelek között kiesve ült padlóra. Baranyi János mérkőzésvezető akkor szüntette be a meccset, amikor Oláh saját erőből visszamászott, de látszott rajta, hogy nincs kész a folytatásra. Ezen a mérkőzésen nem a végeredmény volt a meglepő, hanem az, hogy Baran ilyen gyorsan rövidre tudta zárni a küzdelmet.

Nemesapáti Norbert alig 17 éves

A Feja Promotion gáláján debütált a nem egészen 17 éves Nemesapáti Norbert, aki a félnehézsúlyban megrendezett mérkőzésen a rutinos, korábban nemzetközi övet is jegyző Kállai Zoltán (13-25-7) ellen húzott kesztyűt. A meccset végig Nemesapáti irányította, látszott, hogy nagyon eltökélt, és az is nyilvánvaló volt, hogy a Kállai ezen az estén epizódszerepre kényszerül. A nagy fölény a 4. menet derekára egyre nyomasztóvá vált, Kállai padlóra is került, de Nemesapátinak nem került befejeznie a meccset idő előtt, ehhez kellett volna még 20-25 másodperc. Ennek ellenére fölényesen, mindhárom pontozónál 40-34 arányban a fiatal tehetség diadalmaskodott

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik