Sport

Uszonyos és búvárúszó Világkupa Egerben

Eger ad otthont a VII. Uszonyos és Búvárúszó Világkupának február végén, jelentette be hétfőn a Hevesi megyeszékhelyen a világszövetség alelnöke.

“A két nap alatt több mint 300 sportoló méri össze tudását vízfelszíni és víz alatti, mono- illetve kétuszonyos úszásban, 50 és 1500 méter közötti távokon a Bitskey Aladár uszodában” – közölte Nyíri Iván. Az európaiakon kívül várnak versenyzőket a Ausztráliából, a Fülöp-szigetekről, Indonéziából és Új-Zélandról is.

Nyíri elmondta: Magyarország a búvárúszásban igazi nagyhatalom, a nemzetek rangsorában az eredmények alapján a 4.-5. helyet foglalja el. Ezért hazai sikerekre is számítanak a február 25-én és 26-án rendezendő egri versenyen.

A sajtótájékoztatón azt is bejelentették, hogy a Világkupa ideje alatt Egerben tartja 176. elnökségi ülését Búvár Világszövetség. Ezen a tervek szerint Nyíri Ivánt választják a szervezet új elnökévé.

A város önkormányzata a Hotel Eger and Park szállodával közösen pályázta meg a versenyt. Utóbbi komoly sportlogisztikai segítséget nyújt a világesemény megrendezéséhez, egyben kedvezményes szálláslehetőséget biztosít az Egerbe érkező sportolóknak.

A hevesi megyeszékhely Hódmezővásárhellyel, Kecskeméttel és Miskolccal versengve nyerte el a rendezés jogát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik