Sport

Kikapott a Sopron a Fenerbahcétól

Sokáig jól tartotta magát a Sopron a sztárcsapat ellen a női kosárlabda Euroligában, de végül meghajolt a nagyobb tudás előtt.

A listavezető, eddig a sorozatban egyetlen hibátlan együttesként érkező török Fenerbahce volt az Uniqua Euroleasing Sopron együttesének ellenfele a női kosárlabda Euroliga 9. fordulójában.

A Sopronnak szüksége lett volna a sikerre, ha a csoportból továbbjutást reális célként tűzte ki. Angel McCoughtry és Kurasova kosárpárbajával indult a mérkőzés, 4-4-gyel. A török csapatban nem léphetett pályára a legponterősebb játékosuk, Taylor, így a következő ötössel kezdték a meccset: Tamane, Babkina, Vardarli, Yilmaz, McCoughtry. A mieink a Fegyverneky, Fűrész, Krnjic, Kurasova, Horti kezdővel indítottak.

Az első 5 percben a mieink tartották a nagy iramot. 13-11-nél már a törökök vezettek, ekkor már Matovic, a Sopron másik egykori játékosa is a pályán volt.

Idegenben 91-60-ra kapott ki Székely Norbert együttese. Az első negyedet 19-18-ra nyerte a Fenerbahce, a második viszont kiválóan sikerült a Sopronnak. Fegyverneky kosarával 24-19-re vezettünk, ráadásul ekkor technikait kapott a vendégek edzője. Fegyverneky mindkét büntit bedobta, majd jöhettünk oldalról, de eladtuk a labdát, és a másik oldalon 2+1-gyel szépítettek a törökök.

A negyed felénél 31-29-re jött fel a Fener, így Székely Norbert időt kért. A mieink nagy szívvel játszottak, de olykor felesleges faultokkal hozták helyzetbe a sztárcsapatot. 33-36-nál Németh Bernadett nagyon fontos büntetőket hagyott ki, miközben látszott, hogy Angel McCoughtry folyamatos színészkedésekkel vetette észre magát. Öt másodperccel a nagyszünet előtt Krnjic negyedik alkalommal ütött oda, kivétel nélkül feleslegesen, ennek két büntető lett az eredménye, a törökök a lepattanóból is betaláltak, 45-36-tal fordultak a csapatok.

A harmadik negyedben lépéshibák sorozatát követte el a magyar csapat, így 54-40-re elhúzott Yilmaz kosarával a Fener, merthogy a népes szurkolótáborral megtámogatott vendégek igen jól céloztak. A játékvezetők is támogatták a török együttest, aminek eredményeképp a negyed derekára elment a mérkőzés, ekkor már 19 ponttal ment a Fenerbahce.

A találkozó tehát eldőlt, a negyedik negyedben kiengedtek a vendégek, a mieink pedig 20 pont alá hozták a meccset. A Sopronnak még két meccse van hátra, utaznak a Polkowice otthonába és fogadják a Schio együttesét.

Székely Norbert a találkozó után a DigiSportnak elmondta, a csapat elfogadhatóan játszott, és mindenképpen szeretné megnyerni az utolsó két mérkőzést. Székely szerint annak ellenére, hogy a Spanyolországba igazoló Krivacsevicset és sérülés miatt Zaveczet a csapat elvesztette, a lányok nagyon sokat dolgoznak a sikeréret, amit el is érhetnek.

Ami a Győrt illeti: az A csoport 11. fordulója előtt két győzelemmel és nyolc vereséggel álló Fűzy-csapat két hónapja hazai pályán kaptak ki riválisuktól 106-82-re, így Isztambulban is a Galatasaray volt az egyértelmű esélyes.

A hazaiak gyorsan, már az első negyedben megmutatták, hogy miért állnak ők a csoport második helyén, és 17 pontot vertek a magyar együttesre (7. hely), és tulajdonképpen el is döntötték a találkozót.

A folytatásban sem változott a meccs képe, így a Galata folyamatosan növelte előnyét: a nagyszünetben 32, míg az utolsó negyed előtt már 47 ponttal vezetett, a végén pedig 53 ponttal verte Fűzy Ákos együttesét.

Eredmény – női kosárlabda Euroliga
Uniqua Euroleasing Sopron – Fenerbahce 62-78 (18-19, 18-26, 8-21, 18-12)
A legjobb dobók: Fegyverneky 18, Kurasova 11, Horti 9, illetve Matovic 22, McCoughtry 18, Babkina 12, Tuncluer 10

Galatasaray (török) – UNI Seat Győr 99-46 (30-13, 27-12, 23-8, 19-13)

A magyar csapat legjobb dobói: Hollingsworth 19, Ciglar 9

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik