Sport

A Paks ellen búcsúznak

Szerdán, 19 órakor a listavezető Albacomp a múlt szombaton a bajnok Szolnokot nagyon elverő Paksot látja vendégül a Gáz utcai csarnokban.

Rangadó lesz a javából. Ha az atomvárosiak nem náspángolják el nagyon a legutóbbi idény győztesét saját otthonában, akár egy laza csuklómozdulattal is elintézhetnénk a derbit, mondván, a listavezető, ergo bajnokesélyes fehérváriak a tabella ötödik helyén szerénykedő paksiakat fogadják. Ám azzal, hogy Völgyi Péter csapata a Tisza-parton tarolta le Pór Péter együttesét, más megvilágításba helyezte a szerda esti, kosaras randevút.

Ha az idei év eddigi találkozóit vesszük alapul, magabiztos hazai diadalnak kell következnie, lévén az Albacomp nyerte mind az öt összecsapást. Az alapszakasz két bajnokija itthon és idegenben sem okozott gondot, majd a négy között, az elődöntőben is találkoztak a felek, a kék-fehérek 3-0-lal, s nagyszerű játékkal söpörték el az útból a Duna-parti egyletet. A tolnaiak érthetően ezúttal, búcsúzóul szeretnének revánsot venni az idei sérelmekért.

– Zalaegerszegen nem játszottunk jól, sőt, megkockáztatom, a szezon leggyengébb játékát nyújtottuk, azonban a csapat erejét mutatja, hogy a megszokottnál gyengébb produkcióval is hoztuk a derbit, a végére kiegyenesedtünk. Ha a 12 pontos különbséget veszem alapul, magabiztos győzelmet arattunk. Bízom abban, hogy az Atomerőmű sem állít megoldhatatlan feladat elé bennünket, ezúttal is szeretnénk kiszolgálni közönségünket – mondta Halm Rolland, ügyvezető.

Dzunics Braniszlav vezetőedző ezúttal is részletesen kielemezte a paksiak játékát – tapasztalatait gondosan megosztotta játékosaival -, különös tekintettel az Olaj elleni váratlan, remek játékkal kivívott sikerükre. A fehérváriak a ZTE elleni derbire nem a legjobb előjelekkel készültek a múlt héten, Hollis, Hendlein és Chism is betegséggel, influenzára emlékeztető tünetekkel bajlódott, utóbbi kórházba is került, a szombati találkozót megelőzően mindössze kétszer edzett a csapattal. Ezúttal nem nehezítette semmi a felkészülést, mindenki egészségesen és optimistán várja az évbúcsúztatót. A mérkőzést követően a játékosok négy nap pihenőt kapnak, amit meg is érdemelnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik