Otthon

Kidobott növények megmentésével készült a híressé vált kert

Híre ment a nagyvilágban, évente tízezrek csodálják meg a területet.

Amikor Pearl Fryar negyven évvel ezelőtt megvette lakását a dél-karolinai Bishopvilleben, néhány szomszéd azt feltételezte, hogy a néger férfi a házhoz tartozó hatalmas birtokkal nem tud megbirkózni.

Az azóta eltelt négy évtized azonban megnyugtatta a kételkedőket. Ma a környék egyik legszebb portája az időközben nyugdíjassá lett férfié, aki 2006-ban a nagyközönség előtt is megnyitotta a látványosságot. Pearl Fryar évente tízezer látogatót fogad a világ minden tájáról.

A kert többségében olyan fákból és bokrokból áll, amelyeket komposztnak szántak, és onnan mentette meg a növényeket a férfi.

A közelmúltban a CNN Great Story című filmjében is szerepelt Fryar, aki elmondta: növényeit egy helyi óvoda komposztjából kezdte gyűjteni, és az évek során több mint 300 fát és bokrot mentett meg – köztük néhány olyan fát is, amelyek több mint 30 méter magasak voltak.

A híressé vált hobbikertész napjai nagy részét a birtokon tölti. A növények gondozása során nem használ műtrágyát, permeteket vagy más vegyszert. Nem öntöz, mert azt mondja, hogy a növényeknek az a legjobb, ha természetes körülmények között fejlődnek.

Via

Ajánlott videó

Olvasói sztorik