Otthon

Öreg garázsból is lehet csinos kis vendégház

Csendes pihenésre, ellazulásra tökéletes.

A garázs az autók pihenőhelye, ám ha az öreg épület és gépkocsi sincs, könnyen kikezdi az idő vasfoga. Ezt a folyamatos előzte meg az ismert kaliforniai designer, Beth Dana, aki megálmodta, hogyan varázsoljon egy használaton kívüli garázsból vendégházat.

Az álom mellé minden kreativitására, és lakberendezési tapasztalatára szüksége volt az ötletgazdának, mert olyan kis portát kívánt kialakítani, ahová kellemes érzés belépni.

Miniatűr álomház

Az alapelv adott volt, mellyel mintát is akart adni az embereknek: egy birtok eldugott zugában, vagy egy nagy kert árnyas fái alatt lévő régi garázs a világ bármely részén átalakítható. Beth Dana belül minden falat fehér színűre tervezett, hogy a kicsinyke épület térhatását így növelje, és kívül is fehér színt kapott az épület. Kialakítottak egy miniatűr konyhát és egy fürdőszobát, a hangulatos nappali felett pedig egy galériában hajthatják álomra a fejüket a vendégek.

Az 1920-as évekből származó ajtókat szürkére festették, ami így hangulatosabb lett, és némi időutazásra is invitálja az előtte üldögélőket. Az épületet körülölelő fák, és a bejárat fölött kúszó borostyán természetes környezetet nyújt a vendégeknek.

Merjünk nagyokat álmodni

A designer ötletén felbuzdulva bárki merhet ilyet álmodni, akár privát pihenőhelynek, nyaralónak is. Ami a legfontosabb, hogy legyen egy régi, használaton kívüli garázsa – a többi már egyéni ízlés kérdése.

Fotók: Beth Dana

Ajánlott videó

Olvasói sztorik