Otthon

Megtestesült csoda a teáscsészébe álmodott tündérkert

Biztosan sokan hallottak már a tündérkertekről, de akik még nem, azoknak most elismételjük, miről beszélünk a továbbiakban. Egyszerűen megfogalmazva virágcserépbe “rajzolt” minikertekről van szó, ami lehetőséget nyújt a panelben lakó vagy csak kis erkéllyel rendelkezők számára, hogy otthonukba varázsolják a természetet.

És ennek a továbbgondolt változata az úgynevezett teáscsésze tündérkert.

Nagyon nem kell magyarázni, a nevéből adódóan itt egy apró, már használaton kívüli, akár antik csészében gondozhatjuk még kisebb, de legalább olyan lenyűgöző kertünket.

Elsőre pofon egyszerűnek tűnhet, de aki már próbálta, pontosan tisztában van vele, hogy rengeteg időt és türelmet vesz igénybe a gondozása. Éppen ezért pontokba szedtük, mire kell különösen odafigyelni, mielőtt hozzálátunk a munkának.

  • Szedjünk össze minden hozzávalót

A teáscsészekerthez sok dologra lesz szükségünk, mindenekelőtt értelemszerűen egy teáscsészére, amit ha mocskos lesz, nem sajnálunk majd. Innentől pedig minden a fantáziánkra van bízva: használhatunk kagylót, kavicsot, üveggömböket, mohát, és bármilyen aprócska kelléket a virág mellett. A lényeg, hogy legyen elképzelésünk arról, mit is szeretnénk látni.

  • Csak egyszerűen

Nem lehet mindenki kézműves isten vagy istennő, de ez ne akadályozzon meg minket abban, hogy megalkossunk álmaink minikertjét. Azt javasoljuk, elsőre menjünk a biztosra, válasszuk az egyszerű megoldásokat. Akik kevésbé jártasak a virágok világában, próbálkozzanak kaktusszal vagy pozsgásokkal, úgy biztosan nem lőnek mellé.

  • Színesen!

Ne féljünk a színektől, hisz miért is félnénk? Néhány kézzel festett kavics vagy színezett golyó felvidíthatja és varázslatos hangulatot adhat a teáscsésze minikertnek.

  • Figyeljünk a részletekre

Ahhoz, hogy tökéletes alkossunk, semmit sem szabad elkapkodnunk. Érdemes körülnézni a helyi kertészboltban és miniatűr műgombákkal, pici katicabogarakkal felturbózhatjuk a kertet. Törekedjünk a meseszerűségre.

  • Gondolkozzunk szabadon

Fontos tudni, hogy nincs jó vagy rossz teáscsészekert, a lényeg, hogy a tetszésünknek megfelelően alakítsuk ki. Inspirálódjunk és ne hagyjuk veszni a gondolatokat. Ha büszkén mutatjuk a családnak az elkészült minikertet, biztosak lehetünk benne, hogy jól csináltuk.

Hoztunk azért néhány példát, hogy legyen miből kiindulni. Jó munkát, jó időtöltést, jó szórakozást!

Galéria

Ajánlott videó

Olvasói sztorik