Videó

LG Q6: olyan mint a nagyok, csak olcsóbban

Egy olyan közép-felsőkategóriás okostelefont mutatott be az LG, amivel elsősorban a fiatalokat célozzák meg. Mint a bemutatón fogalmaztak: igazi fesztiválmobil, széles látószögű szelfivel és arcfelismeréssel. Az LG Q6 a csúcsmobilok vékony kávás kialakítását is megörökölte, az árcímke azonban százezer alatt marad.

Az LG tavasszal mutatta legújabb csúcsmobilját, a G6-ot, most ősszel, egy héttel az IFA kütyüvásár előtt egy új, közép-felsőkategóriás sorozatot indítottak el, melynek első képviselője a Q6. Az új telefonról nem máshol, mint Zamárdiban, a Strand fesztiválon rántották le a leplet.

Már a héten megvehetjük az új LG csúcsmobilt
Hazánkba is érkezik az LG idei nagy reménysége.

Első ránézésre azt hihetnénk, a gyártó zászlóshajóját tartjuk a kezünkben, a dél-koreai gyártó ugyanis elsőként átvezette olcsóbb telefonjaira is a vékony kávás kinézetet. Az 5,5 colos, 18:9 arányú IPS kijelző az előlap nagyjából 80 százalékát foglalja el – persze azt nem tudta megállni a dél-koreai gyártó, hogy alul ne helyezze el a logót.

Ha az előlapot nézzük, nem lehet megmondani, hogy ez most egy G6 vagy egy Q6, a hátlap azonban árulkodó. Az új telefonon nincs dual kamera és ujjlenyomat-olvasó se. Az előlapon lévő infra szenzor és az 5 megapixeles (f2.2) kamera gondoskodik róla, hogy ne kelljen jelszót, PIN-kódot vagy mintát megjegyezni, arcfelismeréssel oldhatjuk fel a készüléket.

Fotó: 24.hu

A fém hatású üvegborítás ugyan elviekben ütésálló és a gyártó állítása szerint megfelel a MIL-STD-810G katonai szabványnak, az már 1-2 órás használat után kiderült, hogy rendkívüli mértékben karcolódik.

A gyártó szerint egy igazi fesztiváltelefonról van szó, a szokásos 80 helyett 100 fokos, nagylátószögű szelfiket tudunk készíteni. A szűrők és az alapbeállítás mellett panoráma és kajafotókat is tudunk készíteni a 13 megapixeles hátlapi kamerával, vagy full-HD videókat rögzíteni.

Belül 1,4 Ghz-es nyolcmagos Snapdragon 435 chip, 3 gigabájt memória és 32 gigabájt tárhely csücsül, az ellátásról egy 3000 milliamperórás akkumulátor gondoskodik.

Az LG Q6 szeptembertől lesz kapható várható 89 ezer forintos ajánlott fogyasztói áron, első körben a Vodafone és a Telekom kínálatában, majd októbertől a Telenornál is.

Legfrissebb videók
Olvasói sztorik