Mobil

Ezért ne szelfizzen szoborra mászva

Szobrot döntött a szelfimánia, a károkozó megpróbált elmenekülni, de a rendőrség elcsípte.

Egyre inkább bebizonyosodik, hogy az emberek azt hiszik, szelfit bárhol, bármikor és bárhogyan lehet lőni, holott ez nem egészen így van, és ezt pontosan a halálesetek egyre növekvő száma is alátámasztja De ugyanez igaz az emberi élet szempontjából szerencsésebb, ám egyébként szintén fájó, anyagi szempontból káros szelfik esetében.

A New York Post beszámolója szerint egy fiatalember szelfimániájának köszönhetően Dom Sebastiao, 16. századi portugál király  126 éves szobra tört porrá, mert a “limitáltan okos” önarcképező felmászott rá, hogy így készítse el a képet. Ám a szobor, mely a Rossio pályaudvar bejáratánál állt, úgy döntött, a mocorgó fotós súlya már sok neki, és fiatalemberestől együtt ledőlt a talajra, még mielőtt a toronyóra elütötte az éjfélt.

dom sebastiao

Habár a károkozó nevét a rendőrség nem tette közzé, azt tudni lehet, hogy a hatóságok őrizetbe vették annak ellenére, hogy megpróbált eliszkolni. Dom Sebastióról pedig érdemes megjegyezni, hogy 1557 és 1578 közt uralkodott, mint a portugál történelem tragikus figurája, aki a saját maga által kirobbantott háborúban lelte halálát. Ám holttestét sosem sikerült azonosítani, így az ottaniak azt tartják, hogy egyszer majd visszatér, megmentve a portugálokat a vész idején.

Nem véletlen hát, hogy akad olyan hely, ahol már be is tiltották a szelfit, illetve a szelfibotokat, mert az eszetlen turisták igen komoly károkat tudnak okozni évszázadok, évezredek óta álló épületekben, és hasonló korú műkincsekben. Most pedig jöhetnek a pro és kontra kommentek arról, hülyeség-e a szelfimánia, de persze arra is kíváncsiak lennénk, olvasóink hol lőttek már igazán meglepő, vagy különleges önfotókat. Viszont a műemlékekre tényleg vigyázzunk, meg persze saját életünkre is, egy szelfi se lehet ennyire fontos.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik