Mobil

Többször gyilkol a szelfizés, mint a cápa

Egyharmad az esélye annak, hogy cápák tépnek szét, mint annak, hogy szelfizés közben meghalunk.

A helyzet az, hogy a szelfizés igenis veszélyes üzem, hiszen elég csak azokra az indiai fiatalokra gondolni, akik a száguldó vonat előtt akartak összehozni egy csoportos önfényképet, és nem is véletlen, hogy Mumbaiban “szelfizni tilos” táblákat helyeznek ki a város bizonyos pontjain. Turisztikai szempontból ugyanis nem jó, ha az emberek egy-egy csücsörítős fotó kedvéért szakadékba tipegnek, vagy éppen addig keresik a megfelelő pozíciót, míg elesnek és úgy beverik a fejüket, hogy többet nem kelnek fel.

Fura szám, de tavaly több ember halt meg szelfizés közben, mint ahányan cápatámadásban, és ez mostantól hivatalos, mivel Zachary Crockett, a Priceonomics embere három évre visszamenőleg összegyűjtötte a szelfizéssel kapcsolatos haláleseteket, és ez jött ki neki:

szelfi halal

16 ember hunyt el azért, mert lezuhant a magasból, 14-en fulladtak meg, nyolc főnek a vonat lett a veszte, 4-en valamilyen fegyveres halált haltak, ketten autóbalesetet szenvedtek, és ugyanennyien hunytak el gránát miatt. Szintén két ember életét követelte repülőgép-szerencsétlenség, illetve hét embertársunk számára ért véget az élet úgy, hogy állatok támadtak rájuk. Egyik sem tűnik túl szépnek, de a tény, hogy mindezt a szelfizés okozta, arra enged következtetni, hogy nem gondolták teljesen végig, mégis mivel jár önmaguk fotózása az adott szituációban. Szomorú az is, hogy az elhunytak átlagéletkora 21 év, viszont fontos lehet, hogy a legtöbb eset (40 százalék) Indiában történt, második helyen pedig Oroszország található, ahol pontosan emiatt tavaly egy “biztonságos szelfi” kampány indult.

A fentiek tükrében azt lehet mondani, hogy kisebb az elhalálozás esélye cápatámadás miatt, mint szelfizés közben, mert tavaly mindössze nyolc ember életének vetettek véget a cápák, míg szelfizés miatt 28-an hunytak el. Ellenben sokkal veszélyesebbek a szexuális játékok, amik 2015-ben 625 ember halálát okozták, jellemzően fulladással, tehát egyvalamit biztosan ne csináljunk: fojtogatós szexjáték közben ne szelfizzünk, ott elég erős lesz a halálozás lehetősége.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik