Mobil

Androidra és iOS-ra is jön a videós Spotify

Reklámmentesen indít a videós Spotify, amit az Androidosok kicsit hamarabb élvezhetnek, mint iOS-es társaik.

Elég sok időt vett igénybe, de úgy tűnik, hogy a héten az iOS tulajdonosok számára is startol a Spotify új videós szolgáltatása, akik egy apróbb trükkel már most hozzáférhetnek a mozgóképes tartalmakhoz, csak nem olyan direkt módon, mint Androidos társaik.

Ám mielőtt belecsapnánk az elkerülő manőverbe, érdemes megnézni, hogy mi is ez az új funkció? A Spotify-t talán már többen ismerhetik, nagyon röviden annyit érdemes tudni róla, hogy egy többé-kevésbé ingyenes zeneszolgáltatás, ami másolásvédelemmel ellátott muzsikákat tesz elérhetővé, és aki prémium előfizetést vásárol, annak nem tömik tele az arcát reklámokkal. A videós Spotify pedig ennek a mozgóképes változata, ahol a jogtulajdonosokkal történő megegyezésnek köszönhetően nem lesznek reklámok. Az új funkció nem kapott külön appot, hanem a meglévő Spotify alkalmazásban lehet elérni, a Böngészés (Browse) menüpont alatt. Az app folyamatosan frissül, tehát ha valaki még nem talál videós tartalmakat, ne csüggedjen, hamarosan megérkezik hozzá is az újítás.

spotify

Azt viszont még maga a vezérigazgató is elismerte, hogy a YouTube mellett elég kockázatos vállalkozás egy ilyen szolgáltatás bevezetése, főleg úgy, hogy a Spotify eddig is csak a zenei elkötelezettség platformja volt. Lényeg azonban, hogy az Androidosok korábban férhetnek hozzá a a videós szolgáltatáshoz, ám ha az iOS tulajdonosok sem tudnák kivárni, akkor mindössze annyit kell tenniük, hogy elnavigálnak a “Your Library”-hoz, és a “Playlists” alatt megkeresik a “Shows listing” lehetőséget. Amint ez megvan, máris egy halom videós tartalom között tallózhatnak, beleértve a BBC-t, a Comedy Centralt, és az ESPN-t is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik