Mobil

Még mindig jönnek új gyártók a mobilpiacra

Úgy tűnik, a TP-Link számára szűk lett a PC-s hálózati piac, három telefont jelentettek be.

A kínai vállalat neve eddig leginkább akkor bukkant fel, ha routerekről, hálózati  kártyákról, vezeték nélküli kommunikációs megoldásokról érdeklődtünk, de úgy tűnik, a CES velük kapcsolatban is tartogatott meglepetést. A magyar nyelven kissé szerencsétlen, Neffos névre keresztelt család három tagjával jelentkezik a mobilpiacon a TP-Link.

A belépő szintű modell neve C5L, és bár a pontos árát még nem ismerjük, minden bizonnyal az árlista alja közelében találjuk majd. A Snapdragon 210 chipsetes, 1 GB memóriával és 8 GB, microSD kártyával bővíthető háttértár fölé 4,5 hüvelykes, 854×480 képpontos IPS kijelző került, a hátlapon 8 megapixeles kamera figyel, de legalább már ez a készülék is támogatja a 4G / LTE hálózatokat.

A Neffos C5 tökéletesen becélozta a középkategóriát 720p felbontású, 5 hüvelykes kijelzőjével, a MediaTek MT6735 jelzésű, 64 bites rendszerchipjével, 2 GB memóriával és 16 GB háttértárral. A hátlapon szintén 8 megapixeles kamerát találunk, de itt már van 5 megapixeles szelfikamera is.

tp-link-neffos

A felső (de azért még nem csúcsszintű) modell neve C5 Max: 5,5 hüvelykes full HD kijelzővel, nyolcmagos MediaTek processzorral érkezik, a RAM és háttértár mérete viszont megegyezik a C5-tel. A hátlapi kamera már LED vakus, 13 megapixeles.

Az előzetes fotók alapján az Android 5.1-gyel indító Neffos telefonok formavilága erősen merít az LG G3 és G4 készülékeiből, de a gyártó egyéb termékeinek pozicionálása alapján sejthető, hogy még a legnagyobb modell is a hasonló tudású társaknál valamelyest olcsóbban kerül majd a boltokba, a hírek szerint még valamikor az idei év első három hónapjában.

Ezen kívül persze érkeztek hálózati eszközök is a TP-Link műhelyéből, melyek közül a legnagyobb fókuszt az SR20 router kapta: ez egy olyan érintőkijelzős eszköz, amelynek segítségével részletesen felügyelhetjük a vezeték nélküli hálózatot, beleértve az internetre kapcsolódó okos eszközöket is a különféle villanykapcsolóktól a világításon át a biztonsági kamerákig.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik