Mobil

Lézerfókuszos csupafém csúcsmobil

Megérkezett a Meizu MX5, mely komplett fémborítást és remek kamerát kapott.

A Meizu MX5 egy 149,9×74,7×7,6 milliméter méretű, illetve 149 gramm tömegű felsőkategóriás okostelefon, melynek teljes hátlapját fém borítja, leszámítva persze azt a két vékony műanyag csíkot, melyre a kiváló jelerősség miatt volt szükség a tervezésnél. Az előlapot egy Gorilla Glass 3 védelmet élvező és 5,5 colos képátlójú Super AMOLED érintőkijelző uralja, mely a legfrissebb trendektől eltérően még nem QHD, hanem “csak” Full HD felbontású.

 

A motorháztető alatt egy MediaTek MT6795T, vagyis Helio X10 chipset teljesít szolgálatot, melynek nyolc darab Cortex-A53 processzormagja 2,2 GHz-es órajelen ketyeg, ezenkívül pedig egy PowerVR G6200-as GPU is az SoC részét képezi. Az LPDDR3 RAM 3 GB kapacitású – a flashmemória kiviteltől függően 16, 32, illetve 64 GB-os.

 

Az f2,2-es fényerejű hatlencsés objektívet kapott főkamera révén maximum 20 megapixeles fotók készíthetők, a gyors élességállításról lézeres autofókusz gondoskodik, ezenkívül pedig említést érdemel még a dual-tone LED-segédfény, illetve a 4K videófelvevő. A frontkamera f2-es fényerejű és 5 megapixeles felbontású.

 

A dupla SIM-slotos újdonság a/b/g/n/ac Wi-Fi-t, LTE mobilnetet, Bluetooth 4.1-et és ujjlenyomat szenzort is kapott, az energiaellátásról pedig egy 3150 mAh kapacitású akkumulátor gondoskodik. Érdekesség, hogy az mCharge technológia révén a teljesen lemerült akksi alig 10 perc alatt 25 százalékra tölthető fel. Az Android-alapú Flyme OS 4.5-öt futtató Meizu MX5 sötétszürke, ezüst és pezsgőarany színváltozatokban készül, ára pedig kiviteltől függően 85 és 110 ezer forint között mozog.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik